HC Energie Karlovy Vary

Hejtman cup odstartoval výhrou energetiků

První den turnaje O pohár hejtmana Karlovarského kraje nabídl dva zápasy. Jako první se pustili do zápolení domácí energetici, kteří vyzvali Mladou Boleslav, v zápase po něm se pak střetla Jihlava s německým Düsseldorferem. Zatímco Karlovarští předvedli výborný obrat, tak ve druhém souboji němečtí hokejisté opanovali celý zápas.

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 4:3

KVA: Beran – Zavřel, Cankov, Hotěk, Slabý, Prošek, Přibyl, Kořán, Petrov, Bečka, Šik, Kala, Ptáček, Tlačil, Halberštát "C", Šťastný, Doubek, Holub, Maydl.

MBL: Haas – Imlauf, Nepokoj, Dlabola,Jirásek, Červenka, Hmolka, Beneš, Novák, Flynn, Foerter, Veverka, Moravčík, Šíp, Dvořák, Havelka, Křížek, Hrachovec, Jindra, Šípek, Čermák

Branky a nahrávky: 26. Cankov (Šik, Hotěk), 34. Prošek, 35. Halberštát, 43. Tlačil (Šik) – 12. Šíp (Dvořák, Dlabola), 25. Moravčík (Šíp, Nepokoj), 59. Veverka (Flynn).

Boleslavští hokejisté se dostali do vedení krátce po polovině první třetiny, nadále pak byli o něco lepšími. Brzy po začátku druhé části svůj náskok zvýšili, avšak energetici dokázali během necelých čtyřiceti vteřin odpovědět. Zápas se přehoupl do své druhé části a v tu dobu udeřili karlovarští hokejisté, kteří vstřelili dvě rychlé branky, a dostali se tak do vedení. Na začátku poslední části svůj náskok zvýšili na dvě branky, snížení bruslařů dvě minutky před koncem už nepomohlo.

Podívejte se zpětně na zápas v textové on-line reportáži zde.

HC Dukla Jihlava – Düsseldorfer EG 1:4

JIH: Juřička – Slabý Petr, Vála, Marek, Vratný, Trávník, Zadina, Veleba, Marek – Adam, Jindra, Strnad, Kadleček, Slabý Jiří, Úlovec, Kardoš, Vala, Musil, Filip, Daňhel.

DUS: Vogel – Geitner, Grosse, Fern, Muller, Kónig, Bartuli, Ribnitzky, Mansfeld – Herz, Strodel, Soest, Krug, Clemens, Klemmer, Metelkov, Horschel, Lorer, Gerharz, Stanchewski, Stein, Schmidt.

Branky a nahrávky: 51. Kadleček (Kardoš, Úlovec) – 19. Klemmer, 20. Fern (Strodel, Grosse), 28. Strodel (Klemmer, Fern), 46. Bartuli (Gerharz).

Druhý zápas dne mezi jihlavskou Duklou a německým celkem byl poněkud jasnější. Němečtí hráči, kteří díky parametrům jejich domácí soutěže mohou mít hráče o rok starší, zápasu vládli po celou jeho dobu a poměrně s jistotou si dokráčeli pro vítězství. Postupně se dostali do vedení o čtyři branky, jedna branka Dukly v polovině třetí části už nic ovlivnit nedokázala, maximálně tak zkazila radost brankáři Vogelovi z možného čistého konta.

Podívejte se zpětně na zápas v textové on-line reportáži zde.

Průběžná tabulka turnaje

1. Düsseldorfer EG – 3 body (4:1)
2. HC Energie Karlovy Vary – 3 body (4:3)
3. HC Dukla Jihlava – 0 bodů (1:4)
4. BK Mladá Boleslav – 0 bodů (3:4)