HC Energie Karlovy Vary

David Honzík: Musíme hrát celých šedesát minut naplno

Ve čtvrtečním utkání se karlovarská Energie střetla s Litvínovem. Příjemným překvapením byl nástup Davida Honzíka do brankoviště v druhém domácím zápase, nicméně tento nadaný gólman odchytal již utkání na Slavii. „Ve čtvrtek jsem nervózní už nijak nebyl, ale když jsem nastoupil poprvé na Slavii, tak ano, protože to byl první zápas za A-tým," uvedl po vyhraném podkrušnohorském derby David Honzík.

Davide, již podruhé jste se dostal do branky, byl jste nervózní?
Ve čtvrtek jsem nervózní už nijak nebyl, ale když jsem nastoupil poprvé na Slavii, tak ano, protože to byl první zápas za A-tým. Naopak jsem se na zápas moc těšil a myslím si, že to dopadlo dobře.

Opět byl problém v první dvacetiminutovce, ale do dalších dvou třetin vkročil na led úplně jiný tým..
Takhle to je prozatím u všech zápasů, které nezačneme úplně ideálně. Od první třetiny jsme se pomalu rozjížděli, ale musíme na tom zapracovat. Když se podíváme na zápas právě na Slavii, tam jsme se rozkoukali až ve třetí třetině, a to už bylo pozdě. Musíme celých šedesát minut hrát naplno. Zapracujeme na tom, aby to tak bylo. Ještě máme docela dost času.

Litvínov hraje také extraligu, byla na zápase znát větší zkušenost hráčů?
Rozhodně ano. Na některých hráčích je znát, že v extralize už několik sezon jsou a mají něco odehráno. Vědí, kam mají střílet, jak zmást gólmana. V tomto ohledu je to určitě něco jiného než Slavia nebo Kladno. Oni hrají spíše takový ulítaný hokej, ale jinak jsem nějakou velkou změnu nepociťoval.

Myslíte si, že jste tomu jedinému gólu mohl zabránit?
Teoreticky lze chytit každou střelu, prakticky je to o trošku těžší. Udělal jsem to, co jsem v danou chvíli považoval za správné. Gula střílel na najíždějícího Havlíčka, který šikovně trefil odkrytou část branky. Určitě jsem mohl něco udělat, ale to už se nedá změnit. Nemůžu se trápit jedním gólem, musím myslet dopředu. Důležité je, že kluci zvládli otočit utkání na naší stranu a vzešli jsme z něj vítězně, i když o nic nejde, tak nám to zvedne sebevědomí.

Pouštěli jste Vervu do samostatných úniků, čemuž byste se měli vyvarovat..
Takové věci by se stávat určitě neměly. Pořád jsme ve fázi přípravy, máme nový systém, který si kluci musí natrénovat, ozkoušet a sžít se s ním. Myslím si, že se lepšíme každým zápasem, každou třetinou.

Na Slavii jste se dostal do brány po dlouhé době, inkasoval jste smolné góly..
Vybral jsem si zápas blbec, snad takový už nepřijde. Na Slavii bylo samé tečování, vcelku nešťastně se mi odrazil kotouč, když jsem jel za branku. Naštěstí se ve čtvrtek otočilo štěstí na mojí stranu. Jsem se svým výkonem spokojený.

Díky za rozhovor!