HC Energie Karlovy Vary

Těžká zkouška, energetici vyzvou Novgorod z KHL!

Po pondělním vítězství nad Jihlavou pokračují hokejisté karlovarské Energie v náročném programu. V dalším kole Dukla cupu poměří ve středu síly s Torpedem Nižnij Novgorod. Účastní Kontinentální hokejové ligy je na turnaji zatím úspěšný stejně jako Energie, kdo se po zápase posune na první místo v tabulce? Utkání proti soupeři z KHL startuje v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos

Vstup do turnaje se vydařil

V pondělí zahájila Energie Dukla cup vítězstvím nad domácí Jihlavou poměrem 4:3. Vítězství se však nerodilo lehce. Svěřenci trenéra Tlačila celý zápas dotahovali. Do vedení se dostali pouze jednou a stačilo to. Mužem zápasu byl jednoznačně Denis Kindl, který jednu branku vsítil a na jednu nahrál. Navíc měl několik dalších možností a šancí. Dvě gólové asistence zaznamenal také Radim Matuš, další předsezónní akvizice. Zatím to tedy vypadá, že se karlovarskému vedení posily vydařily. V brance navíc navazuje na skvělé výkony z minulé sezony David Honzík. Důležité však je, že se zlepšuje herní projev celého mužstva. Výsledky a individuální statistiky jsou v přípravných kláních až na druhém místě.

Prověrka z KHL

Ani letos nechybí v přípravě Energie zahraniční soupeř. Západočeský celek v minulosti navštěvoval kvalitně obsazený turnaj v Ufě, proto má s týmy z KHL velkou zkušenost. Ve středu stojí před karlovarskými hokejisty těžká zkouška v podobě Torpeda Nižnij Novgorod. Tradiční hokejový klub byl založený v roce 1947 a působí v kontinentální hokejové lize. Barvy Torpeda hájil v minulosti například Radek Smoleňák, Leoš Čermák, nebo kapitán hradeckého Mountfieldu Jaroslav Bednář. V sezoně 2007/2008 chytal za Novgorod Dušan Salfický, jenž se krátce mihl také v Karlových Varech. V současné době v kádru ruského celku žádný český hráč nepůsobí. Přesto je soupiska Novgorodu velice kvalitní, plná velkých jmen a Energii rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Podívejte se na sestřih zápasu s Jihlavou:

Související články