HC Energie Karlovy Vary

Junior Cup: Tampere rozhodlo v závěru, dorost čeká boj o bronz

Dramatický duel odehráli karlovarští starší dorostenci v semifinále Junior Cupu v Mannheimu. Proti finskému Ilvesu Tampere rychle prohrávali o dvě branky, po povedené druhé třetině však platilo skóre vyrovnané. O výhře finského celku rozhodl 85 sekund před koncem Lassi Korpela. Na svěřence trenéra Václava Eismanna čeká v neděli od 14 hodin duel o bronz.
Příprava staršího dorostu, Turnaj, so 27.8.2016
Karlovy Vary
Ilves Tampere
3:4
0:2, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky: 24. Bernáth (Petrov), 31. Halberštát (Petrov), 43. Petrov (Holub, Zavřel) – 4. Aho (Tuohisaari), 10. Arppe (Vainionpää, Henriksson), 41. Tuohisaari (Kananen, Peippo), 59. Korpela (Aho). Rozhodčí: Hurtik – Lamberger, Six. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 18:22. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Karlovy Vary: Beran – Bernáth "C", Přibyl, Kořán, Klejna, Štaif, Kala, Zavřel – Bečka "A", Slabý, Prošek – Holub, Halberštát "A", Petrov – Šik, Tlačil, Hotěk – Habr, Maydl, Šťastný – Hudečka.
Ilves Tampere: Metsänen – Thomson, Silvennoinen "C", A. Trošin, Tuohisaari, D. Trošin, Sila, Antila – Kananen "A", Korpela "A", Pelttari – Tiala, Aho, Mäkinen – Vainionpää, Henriksson, Arppe – Peippo, Palotie, Javanainen.

Komentář k utkání

Semifinále ještě ani nezačalo a už měli karlovaští dorostenci výhodu přesilové hry po vyloučení Perttu Aha, tu však využít nedokázali a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Na konci čtvrté minuty nahodil puk od pravého mantinelu na Berana Tuohisaari, karlovarský brankář jej neudržel a jako první u něj byl právě před chvílí vyloučení Perttu Aho, který jej doklepl do klece energetiků.

Do dvougólového vedení se hráči Ilvesu dostali v polovině desáté minuty. Nepřesnou rozehrávku Karlovaráků zachytil ještě v útočném pásmu Henriksson, poslal puk mezi kruhy na Vainionpääho, který jej lehce poslal za sebe na zcela volného Matiase Arppeho, jenž jej uklidil přesně k pravé tyči.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe hráčům karlovarské energie, jejichž úvodní dvě šance ještě zůstaly nevyužity. Na konci 23. minuty finští mladíci špatně střídali a stihl je trest v podobě dvouminutového vyloučení za příliš mnoho hráčů. Západočechům stačilo pouhých šestnáct vteřin přesilové hry, aby se dočkali snížení náskoku Tampere. Petrov našel na modré volného Filipa Bernátha, ten si vybruslil kousek před pravý kruhu a střelou švihem poslal puk nad lapačku brankáře Metsänena!

Krátce po polovině utkání se skóre měnilo znovu a bylo k radosti karlovarských hokejistů na jejich straně.  Energetici vyhráli buly před vlastní brankou a rychle se vydali na zteč soupeřovy svatyně. Ohromný kus práce odvedl Petrov, který táhl útok, poté na levém kruhu krásně uvolnil Jiřího Halberštáta, který překonal brankáře Metsänena.

Do třetí části vstoupili lépe hokejisté finského celku. Uběhlo totiž pouhých 56 sekund, když se Kananen pěkně uvolnil u pravého mantinelu, nad pravým kruhem naše volného Antti Tuohisaariho, jenž švihem poslal puk pod břevno karlovarské branky! Finové se však z vedení dlouho neradovali. Přesně po čtyřiceti třech minutách hry totiž Holub skvělou přihrávkou našel před brankou Daniila Petrova a ten uklidil kotouč za záda brankáře Mätsanena.

Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, udeřili hráči Ilvesu znovu. V čase 58:35 se po asistenci Aha trefil Lassi Korpela a krátce před koncem poslal svůj celek znovu do vedení. Energetici to ještě zkusili bez brankáře, překonat Mätsanena počtvrté se jim však již nepodařilo.Do dvougólového vedení se hráči Ilvesu dostali v polovině desáté minuty. Nepřesnou rozehrávku Karlovaráků zachytil ještě v útočném pásmu Henriksson, poslal puk mezi kruhy na Vainionpääho, který jej lehce poslal za sebe na zcela volného Matiase Arppeho, jenž jej uklidil přesně k pravé tyči.