HC Energie Karlovy Vary

Do KV Areny přijíždí Piráti, uspěje Energie?

Karlovarskou Energii čekají do startu extraligy ještě dva přípravné zápasy. Oba sehrají svěřenci trenéra Tlačila na domácím ledě, kde zatím v šedesáti minutách neprohráli. V úterý však přijede do lázeňského města Chomutov, kterému se v přípravě rovněž velmi daří. Utkání startuje v 18:00 a jste na něj srdečně zváni. Vstupné činí jednotných 60 Kč, permanentkáři mají vstup zahrnut v ceně své vstupenky.
Kde sledovat utkání?: Online přenos
Vstupenky: Online prodej

Chomutovu se zatím daří

Pokud může někdo hodnotit výsledky přípravných zápasů kladně, pak je to jednoznačně Vladimír Růžička. Chomutovský trenér, který řeší kromě hokeje právní spory, může být zatím s výkony svých svěřenců spokojen. Piráti mají za sebou sedm přípravných zápasů a svého přemožitele našli pouze dvakrát. Prohráli jen v Plzni a Litvínově. Na svém ledě jsou zatím stoprocentní. Dá se tedy očekávat, že bude Chomutov i letos spoléhat na domácí arénu, kde ani v minulé sezoně body neztrácel. Velkou změnou oproti minulé sezoně bude rozhodně produktivita. Vítěz loňského bodování Roman Červenka odešel do švýcarské nejvyšší soutěže, a Piráti se tak budou muset bez reprezentačního útočníka obejít. Zatím to však vypadá, že se chomutovským trenérům podařilo tento výpadek nahradit. A to především kolektivním pojetím. Branky totiž v Chomutově dávají všichni hráči napříč útočnými formacemi. Jeden zápas rozhodne druhá, další až čtvrtá lajna. Síla Pirátů je proto jednoznačná. Pokud chce Energie uspět, musí pohlídat všechny lajny soupeře.

Karlovarští v euforii

Chomutov však není jediným týmem, který v přípravě budí respekt. Daří se totiž také karlovarské Energii. Omlazený kádr zatím působí velmi dobře a sbírá jedno vítězství za druhým. Naposledy zvítězila Energie na litvínovském ledě poměrem 3:2. V podkrušnohorském derby Západočeši rychle prohrávali, během jediné minuty však dokázali zásluhou Tomášů Haranta a Harkabuse překlopit skóre na svou stranu. Ve druhé třetině ještě navýšil karlovarské vedení obránce Rohan. Domácí Litvínov už dokázal pouze snížit. I přes velký tlak Vervy v závěrečném dějství se stav nezměnil. Karlovarské trenéry může těšit nejen další vítězství, ale především výhra nad celkem, který je velmi kvalitní a nastoupil do utkání v téměř stoprocentní sestavě.

Nepropásněte výhody pro loňské permanentkáře

Připomínáme, že ve středu 31. srpna končí 1. fáze předprodeje permanentních vstupenek. Majitelé permanentek z předešlé sezony v ní mohou využít předkupního práva na svá místa, čeká je také věrnostní sleva 200 Kč. Zakoupit permanentní vstupenky můžete i před úterním utkání s Chomutovem na pokladně číslo 2. Více o permanentkách 2016/17.