HC Energie Karlovy Vary

Energie smetla Piráty šesti zásahy

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 6:2 (4:0, 0:0, 2:2)
K předposlednímu utkání Energie v rámci přípravy dorazil do Karlových Varů Chomutov složený především z pirátského širšího kádru. Atraktivitu hokeje kompenzoval vysoký počet branek, který se zastavil na skóre 6:2 pro domácí. Trenéry Karlovaráků mohla potěšit i slušná efektivita v přesilových hrách. Energie má nyní před sebou už jen poslední přípravný zápas proti Slavii Praha. Ten je na programu už v pátek.
Příprava na sezonu, 7. kolo, út 30.8.2016
Karlovy Vary
Chomutov
6:2
4:0, 0:0, 2:2
Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Rohan T.), 13. Gríger, 19. Flek (Baránek, Skuhravý), 19. Vachovec (Gorčík, Kindl), 49. Flek (Benák, Kindl), 56. Rachůnek (Stloukal, Sičák) – 53. Chrpa (Chalupa, Szathmary), 58. Veselý (Hejcman, Chrpa). Rozhodčí: Zubzanda, Petružálek – Daniel, Tichý. Vyloučení: 9:4. Využití: 3:0. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2.
Karlovy Vary: Honzík – Sičák, Dujsík, Harant, Rohan M., Dvořák, Benák, Šidlík, Baránek – Rachůnek, Matúš, Stloukal – Rohan T., Skuhravý, Tomeček – Kindl, Gorčík, Harkabus – Gríger, Flek. Trenér: Jan Tlačil
Chomutov: Král (30. Strmeň) – Mrázek, Szathmary, Tejnor, Černý, Blaha, Drobný, Novák, Chalupa – Veselý, Kůs, Račuk – Wágner, Chrpa, Hejcman – Šťovíček, Kellerstein, Rindoš – Berger, Polák, Hlava. Trenér: Vladimír Růžička

Komentář k utkání

Diváci v první třetině rozhodně nesledovali příliš atraktivní zápas. Energie hrála více s pukem a Chomutov se prakticky jen bránil a vyhazoval puk. Šancí ale nikdo moc neměl. Přesto branky nechyběly. První se trefil kapitán Václav Skuhravý, který přesně pálil v mezikruží a během minuty přidal další zásah Dávid Gríger, jehož přihrávku před branku si srazil do brány jeden z hostujících hráčů.

Pak se hra zase na chvíli uklidnila, ale závěru třetiny Piráty dorazil ještě více. Nejprve zvýšil při signalizované výhodě po střele Baránka dorážející Jakub Flek, který využil zaměstnaného brankáře. A to, že je v jednoduchosti síla Potvrdil necelou minutu po něm také Michal Vachovec, který přesně pálil z mezikruží. Po první třetině bylo tedy prakticky rozhodnuto.

Ve druhé třetině se už hrálo chvílemi ve větším tempu a k vidění bylo i více šancí, i když měla hra opět i dost nudnějších pasáží. Skóre se však mohlo pohnout hned několikrát. Velkou šanci měl Kindl, který se prokličkoval z rohu kluziště před branku a vzápětí rozezvučel břevno. Výbornou šanci zahodil také Flek, kterému předložil puk před brankou po skvělé vlastní práci Harkabus.

Bez šance nebyli ani hosté, ale na druhé straně zářil skvělý Honzík, který nejprve vychytal trestné střílení Chrpy a pak témuž hráči zabránil v zasunutí puku do prázdné brány perfektním zákrokem holí. K vsítění nepomohla ani tyč Šidlíka a ani žádná jiná šance. Po druhé dvacetiminutovce zůstalo Energii čtyřbrankové vedení.

Závěrečné dějství se v podstatě jen dohrávalo, což zapříčinilo velké množství chyb, ze kterých pramenili další šance a góly. Nejprve oba týmy zahodily samostatné úniky, ale pak už to přišlo. Nejprve zakončil přesně pod víko Jakub Flek, který se z ničeho nic ocitl sám před brankářem. Pak se ale dočkal také nejviditelnější hráč Chomutova Jakub Chrpa.

Pár minut před koncem pak ještě dal skvělý příklad, jak účinně sehrát rychle přesilovou hru, Tomáš Rachůnek, který střílel mezi betony rozhozeného brankáře. Poslední slovo měl ale Chomutov, když se po skvělé práci v mezikruží střelou na zadní tyč prosadil Radek Veselý. To bylo ale vše, zbytek zápasu už byl jen formalitou. Energie vyhrála 6:2.

Fotogalerie