HC Energie Karlovy Vary

Za podporu jsme rádi, chválil Skuhravý fanoušky

Před víkendem dorazili do Karlových Varů olomoučtí Kohouti. Začátek zápasu ovládli domácí, kteří se ihned dostali do vedení, které udrželi až do závěrečného hvizdu. O třetí a zároveň poslední branku energetiků se postaral kapitán týmu Václav Skuhravý.

Venco, do začátku utkání jste nastoupili velmi dobře, to bylo velmi důležité, že?
Ano, to s vámi souhlasím. V první třetině jsme se dobře pohybovali, dokázali jsme se šikovně držet na puku a donutili jsme soupeře k faulování. Měli jsme velké množství přesilových her a dvě se nám povedlo i využít. To byl v pátek základ úspěchu.

Máte za sebou první výhru a k tomu na domácí půdě, to je pro vás jistě příjemné…
Samozřejmě nás to velmi těší. Musíme se více snažit, bodů bychom měli mít už víc než jen tři. Každopádně jsme rádi, že jsme před domácím publikem vyhráli.

V čem vidíte hlavní klíč pátečního úspěchu?
Jak jsem již říkal, měli jsme velmi dobrý pohyb. Důležité také bylo, že jsme dokázali vstřelit první branku. Kdyby otevřela skóre Olomouc, tak se následně zatáhne a hraje se proti nim špatně, takto to dělá na ledě soupeřů. V pátek jsme naštěstí vedli od začátku utkání, a to bylo přesně to, co jsme potřebovali.

Využil jste přesilovou hru, jak byste popsal svou gólovou akci?
Vojta Tomeček mi dobře přihrál, stál jsem sám před bránou. Měl jsem v plánu mířit na Michala Vachovce, ale hostující hráč si mou přihrávku srazil a z jeho hole přelétl kotouč přes gólmana až do jeho klece (úsměv).

Ke konci zápasu byla cítit bouřlivá podpora od domácích fanoušků, pomáhá vám jejich přítomnost v kláních?
Celý zápas byla velmi dobrá atmosféra a je tu vždy. Jsme za jejich podporu jen a jen rádi.

Nyní vás čeká zápas na ledě Třince, následně domácí zápas s Brnem. Co bude v těchto těžkých zápasech důležité?
Nesmíme být moc vylučovaní. Bude dobré, když se budeme stejně dobře pohybovat jako s Olomoucí. Budeme doufat, že oba zápasy vyjdou pro nás dobře.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 15.9.2016

Boj o první body, přijíždí Venerova Olomouc