HC Energie Karlovy Vary

Zpověď: David Gríger

Dalším hráčem, kterého vám v naší rubrice představíme, je mladý slovenský útočník David Gríger. Jednadvacetiletý hráč dohrával loňskou sezonu v prvoligové Dukle a v letošním roce si úspěšně vybojoval místo v základní sestavě karlovarského A-týmu.

Kdy jste začal hrát hokej a jak jste se k němu dostal?
Když jsem viděl bráchu na ledě, tak jsem doma začal plakat, že chci brusle také (smích). Nakonec mi je rodiče koupili a od tří let jsem na nich stál.

Co byste dělal, kdybyste se nestal profesionálním hokejistou?
Bohužel, na toto vám nedokážu odpovědět. Od malička jsem vyrůstal v hokeji, byl součástí mého každodenního života. Neumím si bez něj svůj život představit. Pravděpodobně bych ale studoval (úsměv).

Co vás na hokeji nejvíc baví?
Nikdy není žádný zápas stejný jako ten předchozí. Každá situace je v jádru stejná, ale na pohled působí zcela jinak. Padají krásné góly, jsou úžasné akce. V tom je hokej krásný (úsměv).

Kam povedou vaše cesty po skončení profesionální kariéry?
Upřímně jsem nad tím nepřemýšlel a doufám, že ještě ani nebudu muset. Takové věci budu chtít řešit až konec nastane. Kdybych vám měl teď odpovědět, tak si myslím, že budu chtít nějak zůstat u hokeje, ale ještě je na taková rozhodnutí čas. Přál bych si ještě nějaký čas u hokeje zůstat (úsměv).

S kým si v kabině nejvíc rozumíte? Vedle koho sedíte?
Jsme velmi dobrý kolektiv, řekl bych, že si rozumím s každým. Sedím mezi Tomášem Harkabusem a Sebastianem Gorčíkem.

Co obvykle děláte ve volném čase?
Rád se válím v posteli a dívám se na filmy (smích).

Prozraďte svou dobrou a špatnou vlastnost...
Já jsem prostě úžasný člověk a špatnou vlastnost jednoduše nemám (smích). Myslím si, že jsem hodný člověk, někdy až moc. Občas ale umím reagovat vcelku přehnaně.

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
Budu upřímný a přiznám se, že nepohrdnu dobrým pivem. Občas si přijdu jako popelnice, protože já sním opravdu všechno (smích).

Máte nějakou hokejovou přezdívku?
Míval jsem jednu, ale od doby, co jsem přišel do České republiky jich mám asi deset (smích). Nejčastěji mi říkají Grígy.

Čeho byste chtěl v životě dosáhnout, nejen v oblasti hokeje?
Přeji si být šťastný, mít zdravou rodinu. Šťastný člověk má vše, co potřebuje (úsměv).

Díky za rozhovor!