HC Energie Karlovy Vary

Žraloci přemohli Spartu i Budějovice a jsou první

Sledge hokejisté mají za sebou stoprocentní výjezd. V zápasech na Spartě a v Českých Budějovicích se sice nekonaly gólové hody, ale důležitější je plný zisk šesti bodů, který poslal karlovarskou družinu do čela tabulky. Situace v napjaté tabulce se ale může měnit každým kolem.

HC Sparta Praha sledge hokej - SKV Sharks Karlovy Vary 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Raul (Zapletal) - 12. Wágner (Forgo, Berger), 26. Geier. Rozhodčí: Bergman. Vyloučení: 0:1, navíc Hrbek 10 minut. Bez využití. Diváci: 5.

Sparta: Vápenka - Z. Krupička, Raul, Zapletal, J. Krupička, Novotný, Frolík, Zikmund, Mekleš, Nachtigalová.

Karlovy Vary: Mach - Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Forgo, Berger, Janko, Karafiát, Kovářík, Haas.

Po prvních patnácti minutách byl rozbrázděný led pouze před jednou brankou, přesto na tabuli skóre svítil stav 1:1. Karlovarští vytrvale útočili na Michala Vápenku, který však postavil zeď mezi svými tyčemi. Pouze v jednom momentě vypadla cihla ze zdi, když Forgo překvapivým obloukem zpoza branky zmátl všechny a snad i do odkryté branky zakončujícího Karla Wágnera. Jenže Žraloci vzápětí vyprodukovali chybu v obranném pásmu a Jiří Raul ji odrazem o beton nerozchytaného Macha nekompromisně potrestal.

Sparta si uvědomovala svoji pasivitu a po přestávce zvýšila tempo, ale šance se i tak nadále počítaly zejména před jejím gólmanem. Ten exceloval zejména proti Forgově ráně po buly. Mach na druhé straně nadvakrát řešil Raulovu kličkovanou. Pak udeřil Michal Geier, ke kterému propadla přes Z. Krupičku další Forgova žabka. Karlovarský kapitán nastartoval tryskový pohon a nechytatelně zavěsil pod víko.

Stejná dvojice hráčů, tedy Geier a Krupička, byla aktérem málo vídaného momentu o necelé dvě minuty později. Geier se tvrdým hitem střetl s protihráčem u mantinelu a kromě slovních invektiv od brankáře domácích inkasoval od rozhodčího i trest za úder do oblasti hlavy a krku. Jenže když se Zdeněk Krupička zotavil z nárazu, přiznal, že šlo o čistý zákrok, a Geierova penalizace byla odvolána. Zatímco sparťanský kapitán sklidil zasloužený potlest za gesto fair play. Další výraznou chvíli si Pražané schovali na poslední minutu třetiny v podobě dvou obrovských šancí, ale Mach se vyznamenal a udržel těsný stav.

Z karlovarského pohledu byla závěrečná perioda tou nejméně povedenou. Berger nebo Geier se sice dostali do zajímavých příležitostí, nedokázali však zvýšit na pohodlnější rozdíl. A když do brejku ujel Zdeněk Krupička, hasil Berger požár jen za cenu faulu. Sparta se sice v přesilovce neprosadila a po jejím skončení vsítil Geier gól, ten se ale nemohl počítat pro postavení hráče v brankovišti. Závěrečné minuty tak ještě přinesly drama, kdy se Sparta snažila o vyrovnání, bratři Krupičkové ovšem recept na Macha nenašli a Žraloci mohli oslavit tři body i postup přes svého soupeře v tabulce.

Motor sledge České Budějovice - SKV Sharks Karlovy Vary 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Geier (Berger, Wágner), 15. Geier (Wágner), 30. Wágner (Berger). Rozhodčí: Macák - Šimánek, Horáček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 0.

České Budějovice: Ossimitz - Paclík, Eberdorfer, Butcher, Klíma, Kalegaris, Haindl, Kalina, David.

Karlovy Vary: Mach - Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Forgo, Berger, Janko, Karafiát, Kovářík, Haas.

Zápas v Českých Budějovicích se stal záležitostí karlovarského mládí. Osmnáctiletý Karel Wágner byl u všech gólů vítězného celku, jeden dal a na dva přihrál. Žralokům vyšly konce třetin, v poslední minutě té první a druhé rozhodli o exportu bodového zboží na západ republiky.

Aktuální tabulka E.P.C. Management České sledge hokejové ligy na webu www.sledgehokej.cz.