HC Energie Karlovy Vary

Rozhodující byla první třetina, říká Tomáš Rachůnek

V zápase proti Zlínu bylo o góly postaráno, dohromady jich bylo k vidění hned jedenáct. Tomáš Rachůnek pochází právě z dalekého Zlína, jak se jemu hrálo proti městu, ve kterém vyrůstal? To se dozvíte v našem pozápasovém rozhovoru.

Tomáši, první třetina se dá považovat za nejúspěšnější v sezoně, souhlasíte?
S tím musím souhlasit. Věděli jsme, že zlínští hokejisté přijeli až v den zápasu, tudíž strávili velkou část dnešního dne v autobuse. Tušili jsme, že pokud na ně vlítneme, tak budou mít s námi problém, což se následně i potvrdilo.

Poprvé jste dokázali vstřelit sedm branek...
Soupeř nám nestíhal a tím pádem chyboval. Následně nám udělal prostor pro nějaké šance. Naším úkolem bylo to, abychom je dokázali proměnit, a to se podařilo. V minulých zápasech jsme soupeře výrazně přestříleli, ale nebyly to až na výjimky žádné gólovky. V neděli jsme se snažili zbytečně nestřílet, spíš jsme chtěli najít vhodnou pozici, aby střela byla k něčemu užitečná. Jsem rád, že nám to tam dnes padalo, budeme doufat, že se nám takhle povede i nadále. Sedm porážek v řadě není pro tým úplně ideální, vždy se kádr dostane pod nějakou psychickou deku, ze které je těžké se dostat. My můžeme být rádi, že máme v kabině dobrou partu a rozumíme si.

Co podle vás bylo zásadním momentem zápasu?
Jednoznačně se jedná o první třetinu. Vstřelili jsme v ní rychlé tři branky. Soupeři nezbývalo nic jiného než dohánět manko. Naštěstí se nám podařilo vítězství udržet, a to je pro nás nejdůležitější.

Ke konci zápasu ale dokázal Zlín vstřelit dvě rychlé branky...
Přistoupili jsme k závěru utkání trochu lehkovážně. Začali jsme chybovat v obraně, a tak nás soupeř právem potrestal. Ve Zlíně jsou šikovní hráči, kteří to umí velmi dobře. Takovým věcem se musíme v nadcházejících zápasech vyvarovat. Jediným štěstí bylo, že jsme měli velký náskok, kdyby to bylo o rozdílu jediné branky, mohl zápas dopadnout úplně jinak.

Vy pocházíte právě ze Zlína, jaké to pro vás je, hrát proti mužstvu ze svého rodného města?
Pro každého je to zvláštní, když nastupuje proti týmu, kde vyrůstal. Na druhou stranu už je to několik let zpět, nějak extrémně to už neprožívám, protože proti Zlínu hraji dlouho. Samozřejmě kluky, kteří tam hrají, tak znám. Budu se opakovat, ale vždycky to pro mne bude zvláštní zápas oproti ostatním.

K týmu se připojili tři noví hráči, jak se adaptovali?
Všechno proběhlo úplně v pohodě. Kluci přivedli do kabiny trochu čerstvého vzduchu, protože přišli s čistou hlavu z týmů, kde se poměrně dařilo. Jejich přítomnost na ledě je rozhodně znát. Jsou to šikovní hráči.

Jak probíhá nyní komunikace v kabině, když máte mezi sebou jednoho Američana a Fina?
Hodně kluků naštěstí umí anglicky, takže s tím není problém. Česky jsme je ještě nic nenaučili, teda jenom nadávat (smích).

Další zápas vás čeká na ledě Sparty, která má velmi kvalitní tým. Jak se připravit, abyste z utkání vzešli vítězně?
Příprava na tento zápas musí být velmi poctivá, přestože máme málo času. Sparta má dobré přesilové hry, tudíž se musíme vyvarovat vyloučení, aby nás nemohla potrestat. Nemůžeme si dovolit chybovat, protože jakmile uděláme jednu chybu, Sparta má natolik silný tým, že nás okamžitě potrestá.

Děkuji za rozhovor!

Související články