HC Energie Karlovy Vary

Záhadně jsem to tam dotlačil, říká se smíchem Tomáš Dujsík

Ve 14. kole se konalo utkání, kdy Karlovy Vary vyzvaly k odvětě chomutovské Piráty. První část zápasu byla v režii hostí, ale domácí Tomáš Dujsík vstřelil necelou minutu před koncem třetiny vyrovnávací branku, a tak vrátil svůj tým do zápasu. Z klání si Energie bere dva cenné body do tabulky.

Tomáši, do zápasu vkročili hosté lépe, o čemž vypovídá první branka…
Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali vstřelit vyrovnávací branku před koncem třetiny. Gól do šatny vždy hráče nabudí víc a tým, který branku inkasoval je z toho trochu rozhozený. Před druhou periodou jsme si promluvili o našem vstupu do zápasu, protože jsme si vědomi toho, že první třetina nebyla z našeho pohledu vůbec dobrá. Ve druhé části jsme dodrželi vše, co jsme si v kabině řekli, z čehož jsme dokázali vstřelit dva góly. To pro nás bylo ohromně důležité.

Vám osobně se podařilo vyrovnat, jak branka padla?
Za bránou byl menší závar byli tam tři hráči od nás a tři od soupeře. Denis Kindl chtěl vyjet s pukem, ale někdo mu trefil hokejku a kotouč se odrazil přímo ke mně. Já jsem to chtěl rychle zamést do brány a nějakou záhadou jsem puk opravdu do brány dotlačil (smích).

Druhá perioda byla jednoznačně ve vaší režii, byl v kabině rozruch před druhou třetinou?
Byl. Řekli jsme si, že takhle nemůžeme dál v zápase pokračovat. Naším jediným cílem bylo to, abychom bodovali. Celkově jsme chtěli zlepšit naší hru. Nástup z naší strany nebyl vůbec ideální, nechali jsme se zatlačit, nechávali jsme je hodně hrát v našem pásmu. Chtěli jsme toto všechno zlepšit do druhé části a naštěstí se nám to podařilo.

Vyplývala vyloučení z důležitosti dnešního zápasu?
Pro nás je důležitý každý zápas stejně. Každý bod je pro nás stejně cenný. Všichni jsme šli za výhrou, hráli jsme na 110% a z toho následně pramenily fauly hostů. Samozřejmě nás to dostalo na koně, jelikož jsme dokázali dvakrát vstřelit branku právě v přesilové hře. Domnívám se, že tím se zápas zlomil. Akorát nás mrzí ta třetí třetina, protože jsme mohli brát tři body místo dvou.

Proč jste tedy ve třetí části přišli o své dvougólové vedení?
Neřekl bych, že bychom usnuli na vavřínech. Všichni se snažíme pracovat na 110%, proto je strašná škoda, že jsme si vedení nedokázali udržet. Bohužel jsme inkasovali smolné góly, kdy hráč trefil kotouč ze vzduchu. Je možné, že jsme byli trochu méně koncentrovaní, ale pramenilo to z naší nervozity kvůli potřebným bodům. Budu se opakovat, ale vážně nás to mrzí, byl to zápas, který jsme měli vyhrát v základní hrací době.

Je za vámi první čtvrtina sezony, jaké jsou vaše dosavadní pocity?
První čtvrtina pro nás nebyla vůbec dobrá, to víme všichni. Spíš jsme se seznamovali se soupeři, oťukávali jsme se. Máme mladý tým, nechceme se na to vymlouvat. Doufám, že nyní budeme ukazovat, jak jsme se posunuli dopředu, snad tomu budou odpovídat i naše výsledky.

Jaké jsou vaše cíle?
To bych nechtěl přímo takhle říkat. Hrajeme zápas od zápasu, musíme na ledě nechat vše, co můžeme. Momentálně musíme nasbírat co nejvíce bodů.

Jak bude probíhat v týmu reprezentační pauza?
Budeme hodně trénovat i dvoufázově. Kvalitně potrénujeme, následně budeme regenerovat a naskočíme zpátky do tempa (úsměv).

Budete sledovat zápasy českého týmu?
Rozhodně ano! Utkání sledujeme většinou někde s klukama a budu samozřejmě fandit. Mým favoritem jsem samozřejmě Češi (úsměv).

Díky za rozhovor!

Související články