HC Energie Karlovy Vary

Žraloci poprvé prohráli a klesli na druhé místo

Karlovarští sledge hokejisté se v pátém a šestém kole E.P.C. Management České sledge hokejové ligy museli obejít bez svého kapitána a dvorního střelce Geiera a i to se možná podepsalo pod jejich první prohru v sezóně. Nejprve sice zdolali olomoucké Kohouty hladce 5:0, ale proti Mustangům z Pardubic střelný prach Žraloků zvlhnul. Ti tak po těsné porážce 1:2 přepustili vedoucí příčku Studénce.

SKV Sharks Karlovy Vary - SOHO Olomoučtí Kohouti 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Berger (Forgo), 6. Wágner (Haas, Berger), 7. Forgo (Wágner, Hrbek), 23. Forgo (Wágner), 45. Forgo (Berger). Rozhodčí: M. Hanák, T. Hanák. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 33.

Karlovy Vary: Mach - Hrbek, Nejedlý, Wágner, Forgo, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider.

Olomouc: Černoch - Gergely, Veselý, Novák, Prášil, Večerek, Kardoš, Jedlička, Radim Mikuš, Pabst, Ferenčík, Stašák.

V samotném úvodu jako by se Žraloci hledali, ale pak přišla jejich chvíle. V rozmezí 138 sekund seřadili své trefy Jiří Berger, Karel Wágner, Jiří Forgo a domácí tým najednou vedl 3:0. Hosté vměstnali mezi druhý a třetí gól svůj time-out, ale do konce třetiny už se z tvrdého direktu neoklepali. Naopak ještě mohli inkasovat počtvrté, kdyby Forgo lépe zužitkoval Bergerovu výzvu.

Kohoutům pomohla až přestávka mezi třetinami a hned v úvodu té druhé si vypracovali dvě slibné šance. Žraloci zvolili poněkud bezstarostný styl hry, která se tak houpala ze strany na stranu. Bergera v tutovce vychytal Černoch, naopak Mach nemusel při Večerkově zakončení z nebezpečné pozice zasahovat. Jediným střelcem periody se stal Jiří Forgo, který z otočky zavěsil pod horní tyč a mohl přijmout gratulace k vyšperkované akci. Stejný hráč navíc o chvilku později rozezněl v přesilovce olomoucké břevno. V houpavém rytmu třetina také skončila. Olomouc neproměnila přečíslení dvou na jednoho, zatímco Haasova teč na 5:0 nemohla být uznána pro vysokou hokejku.

Poslední část proběhla asi nejvyrovnaněji, i když domácí si vypracovali více příležitostí. Schneider ani Karafiát však nezakončili, Mach zase musel být na pozoru proti dotírajícímu Stašákovi. Ke konci se Olomouci hrubě nevydařila přesilovka, po jejímž skončení a 17 sekund před sirénou proletěl po levém křídle Jiří Forgo a nechytatelně zkompletoval svůj hattrick i konečný výsledek 5:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Berger (Karlovy Vary): "Na začátku jsme se nějak nemohli srovnat, ale potom nám to tam napadalo. Slepené góly nám pomohly a už jsme si zápas mohli v pohodě pohlídat."

Libor Hulín (Olomouc): "Šlo vidět, že jsme branky inkasovali z víceméně připravených signálů, které jsme nezvládli pokrýt. Dlouho se nám nedařilo plnit pokyny, proto jsem na třetí třetinu proházel sestavu a to celkem zabralo. S výsledkem jsme toho ale už moc udělat nemohli."

SKV Sharks Karlovy Vary - SHK Mustangové Auto In 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Berger (Wágner) – 15. Hering (Doležal), 22. Hering (Kolek). Rozhodčí: Suchý, Červenka. Vyloučení: 1:0. Bez využití:. Diváci: 23.

Karlovy Vary: Mach - Hrbek, Nejedlý, Wágner, Forgo, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider.

Pardubice: Drahý - Kolek, J. Kubeš, Michalec, Horníček, P. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Chudomský.

Pardubice nutně potřebovaly bodovat, aby udržely kontakt s postupovou čtyřkou. Úvod ale patřil Karlovým Varům, které po zmařené Karafiátově dorážce šly do vedení zacloněnou střelou Jiřího Bergera. Sharks si nadále udržovali aktivitu na svých hokejkách, jenže nedokázali ji přetavit ve zvýraznění náskoku a misky vah se postupně začaly překlápět. Varováním měla být rána Pavla Kubeše do horní tyče ze 13. minuty. Po útočné akci domácích v poslední minutě třetiny přiťukl Doležal do jízdy Bernhardu Heringovi, který proměnil hřiště ve slalomovou dráhu a z pravého kruhu pod víko vyrovnal.

Wágner sice vyslal první střelu druhé třetiny, ale jinak patřila tato část hry jednoznačně hostům. Aktivitou hýřil kapitán Pavel Kubeš, kterého několikrát vychytal Mach, a zároveň zvládaly Pardubice přesně bránit. Když navíc ve 22. minutě domácí lacino ztratili puk v obranném pásmu, využil toho pohotově k obratu ve skóre opět Benrhard Hering. Nepřesností v karlovarské hře bylo jako máku, čehož Mustangové s radostí využívali a Mach musel do přestávky řešit další řadu nepříjemných situací.

Závěrečná perioda odstartovala podle stejného scénáře, Hering, Doležal ani Kořínek ale proti spolehlivému Machovi třetí gól nepřidali. Pardubice za to málem pykaly, když Drahý mimo brankoviště nepřikryl kotouč, ale domácí neměli štěstí na odraz před prázdnou klecí. Vzápětí dalšího nesouladu mezi gólmanem a obráncem využil Berger jen k boční střele do tyče. Žraloci zavětřili šanci a vyrovnali hru, nikoli však skóre. Postupem času otevřeli zadní vrátka dokořán a Mach se musel blýsknout proti Doležalovi a Pavlu Kubešovi. Na výsledku už ale nic nezměnila ani více než minutová karlovarská powerplay.

Ohlasy

Jiří Berger (Karlovy Vary): "Dobře jsme začali, ale neudrželi jsme vedení a dostali gól do šatny. Druhou třetinu se mi skoro ani nechce komentovat, nechali jsme si vnutit hru Pardubic a nedostali se k ničemu. Jenom díky gólmanovi jsme neprohrávali víc než o gól. Ve třetí třetině jsme se snažili o vyrovnání, ale nepovedlo se to. Za dnešek můžu pochválit jenom gólmana, který nás jednoznačně podržel."

Pavel Kubeš (Pardubice): "Byl to pro nás strašně důležitý zápas, protože jsme nutně potřebovali získat body. Konečně se naše hra trochu podobala hokeji, i když na spoustě chyb ještě musíme zapracovat. Určitě nám hrála do karet i absence Geiera, ale na druhou stranu jsme i my postrádali tři hráče, takže jsme také byli oslabeni."

Aktuální tabulka E.P.C. Management České sledge hokejové ligy na webu www.sledgehokej.cz.