HC Energie Karlovy Vary

Mikulík: Alespoň jsme protrhli střelecký půst

Karlovarská Energie má za sebou další nepovedené utkání. V pátek podlehla brněnské Kometě 2:8. Jediným pozitivem bylo prolomení střeleckého půstu, což potvrzuje v našem rozhovoru také autor druhé branky Milan Mikulík.

Milane, prohráli jste 2:8, jak hodnotíte utkání?
Utkání hodnotím velmi špatně, Kometa nás vyučila. Dokázali jsme s ní držet krok pouze první třetinu a to je málo. Pokud se chceme takovému soupeři vyrovnat, musíme makat šedesát minut a mít i trochu štěstí, které se dnes přiklonilo na stranu Brna, bohužel.

Vstup do zápasu však z vaší strany špatný nebyl. Co pak rozhodlo?
Rozhodla první branka domácích, která padla na konci první třetiny. Naneštěstí to byla první přesilovka Komety, kterou jsme ji nabídli špatným střídáním. Takových věcí se prostě musíme vyvarovat. Škoda, kdybychom třetinu dokončili bez obdržené branky, mohl se celý zápas vyvíjet lépe. Navíc jsme v prvních deseti minutách měli několik šancí. V koncovce se však stále trápíme, štěstí je proti nám.

Jak jste se na utkání s Kometou připravovali?
Kometa má letos velmi silný kádr a nevím, zda se dá na ní nějak nachystat. Celkově se spíš snažíme pracovat na naší hře a vyladit ji tak, abychom nedělali taktické chyby. Brno svou kvalitu jednoznačně potvrdilo. Přesto si myslím, že jsme v Brně, ale ani v úterý proti Třinci neodehráli úplně špatná klání. Chybí však body a to je zásadní.

Dají se na pátečním výkonu, kromě prolomení střelecké bídy, najít nějaká další pozitiva?
My jsme hlavně rádi, že jsme konečně dali gól, protože to čekání bylo skutečně dlouhé. Hodně nám to psychicky pomůže do dalších zápasů. Také myslím, že dobře zachytal David Honzík. Dostal sice osm branek, ale za žádnou vyloženě nemohl a my mu vůbec nepomohli.

Kdy jste se dozvěděli, že bude chytat právě Honzík?
My takovéhle věci neřešíme. Trenér brankářů prostě takhle rozhodl a do branky šel David. Oba kluci mají svou kvalitu a je jen na trenérech, koho do branky postaví. V pátek dostal důvěru David, v neděli to může být jinak. My však musíme zlepšit hru dozadu a oběma brankářům více pomoct.

V neděli přivítáte Vítkovice a už by to chtělo vyhrát, souhlasíte?
Jednoznačně! Ale musíme, to si říkáme stále a možná nás to o to více svazuje. Proto spíše řeknu, chceme vyhrát a uděláme proto maximum. Ukázali jsme si, že branky dávat umíme, teď to ještě potvrdit na domácím ledě.

S jakou taktikou na Vítkovice půjdete?
Jak už jsme zmiňoval dříve, my se musíme soustředit především na svůj výkon. Pokud budeme hrát svůj bruslivý hokej a vyvarujeme se chyb v defenzivě, můžeme uspět. Každý z nás však musí na ledě odevzdat maximum. Věřím, že to konečně prolomíme a uděláme nějakou bodovou sérii. Za bojovnost bychom si to určitě zasloužili.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 10.11.2016

Vstřelí Energie branku v Brně?