HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost počtvrté v sezóně porazil Letňany

SD: HC Energie - HC Letci Letňany 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Energetici vstoupili do utkání v roli favorita. První dvě třetiny napovídaly vyrovnanému zápasu. Karlovarští byli aktivnějším týmem , což se potvrdilo ve třetí třetině, kterou ovládli 3:0 a připisují si tak čtvrté vítězství nad letňanským celkem v této sezóně.
Extraliga staršího dorostu, 23. kolo, čt 17.11.2016, KV Arena
Karlovy Vary
Letňany
4:1
0:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 33. Tlačil (Šik, Holub), 48. Prošek (Bečka, Ptáček), 52. Halberštát (Hotěk, Habr), 59. Holub (Hotěk, Štaif) – 40. Bílek (Larsen, Klikorka). Rozhodčí: Grech – Belko, Gerát. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: Bez využití. Diváci: 82. Střely na branku: 42:30.
Karlovy Vary: Kašpar – Cankov, Zavřel, Štaif, Přibyl, Ptáček, Kala, Klejna – Holub, Hudečka, Habr, Bečka, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Hotěk, Petrov, Jílek
Letňany: Pařík – Klikorka, Gebell, Prebsl, Antoš, Schöbauer, Lytvynov – Pinkas, Nedorost, Kocík, Fabiánek, Soukup, Bílek, Eg Larsen, Rousek, Novák, Jelínek

Komentář k utkání

První dějství zápasu začalo v rychlém tempu. Ihned po úvodním vhazování se dostal letňanský celek k první příležitosti a Kašpar musel vytáhnout pohotový zákrok. Též velmi brzy se otevřel trestní rejstřík. Uběhlo pouhých 48 vteřin, když sudí potrestal střídačku Letců za příliš mnoho hráčů na ledě. Výhodu se Energii, i přes dobré šance, zužitkovat nepodařilo. Možnost přesilové hry dostal i celek z Letňan, nicméně ani Letci svou šanci proměnit nedokázali. Karlovarští v této třetině ukázali svou sílu, několikrát uzavřeli hosty v útočném pásmu, avšak i přes všechny střelecké pokusy se tým trenéra Eismanna prosadit nedokázal.

Už od začátku druhé třetiny bylo domácí mužstvo aktivnější. První střelu Energie měl na svědomí Petr Štaif, ovšem trefil jen lapačku brankáře Paříka. Na druhé straně musel svůj tým podržet Kašpar, když po střele Letce Fabiánka zabránil svou vyrážečkou téměř jistému gólu. První branku utkání vsítili domácí borci, když ve 33. minutě po neproměněné tutovce Letňan přenesli energetici hru do útočného pásma a po ose Holub – Šik - Jan Tlačil se dostal kotouč až za záda bezmocného Lukáše Paříka. Letci ještě stihli překvapit, když do konce druhé periody zbývala necelá minuta, postaral se o vyrovnávací branku Adam Bílek.

Karlovarští mladíci se s remízou spokojit nechtěli a do třetí části vstoupili velmi sebevědomě a první pětiminutovku hosty ze středu Čech takřka k ničemu nepustili. K první velké šanci se outsider tohoto zápasu dostal při přesilové hře. V té čaroval Jakub Kašpar, jenž zneškodnil všechny nebezpečné pokusy hostí, až na jeden, který skončil na tyči. Zdálo se, že početní výhoda Letňany nakopla a dostala zpět do zápasu. Zdání klame a nabyté sebevědomí jim srazil gólem Radek Prošek. Letňanští nenašli na obdrženou branku odpověď. Když se v 52. minutě prosadil Jiří Halberštát, vedli Západočeši už 3:1. Frustrované mužstvo Letců dělalo čím dál více chyb a toho využilo karlovarské duo Michal Hotěk, David Holub. Druhý jmenovaný svým úspěšným pokusem určil definitivní stav utkání na 4:1.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Především chci k dnešnímu utkání poděkovat týmu, kde se hoši i přes dvě velmi vyrovnané třetiny dokázali trpělivě dostat do zápasu a po dobře vyřešených situacích ve třetině poslední jsme získali rozhodující náskok a jsme rádi, že jsme tento těžký zápas dokázali strhnout na naší stranu.

Martin Rousek (HC Letci Letňany): My jsme do zápasu nenastoupili vůbec špatně. Dokázali jsme silnějšímu soupeři odolávat a i srovnat skóre. Zlom nastal ve třetí třetině, kdy jsme neproměnili dvě velké šance a naopak Karlovy Vary se dokázaly velmi rychle dostat do vedení a to už pak velmi zkušeně udržely a pouze navyšovaly.