HC Energie Karlovy Vary

Prohra mne hodně bolí, říká posmutněle David Honzík

Karlovy Vary ztratily vyhraný zápas na ledě Vervy v poslední minutě, kdy Robin Hanzl jel trestné střílení. „Hanzl přihrával před bránu, jenomže naši obránci jeho pokusy zalehli. Jenomže vypadla brána, která nedržela na svém místě, na což jsem upozorňoval rozhodčí už v první třetině, ale nic s tím neudělali,“ popisuje smolnou situaci David Honzík.

Davide, dostali jste velmi rychle do vedení, které jste ztratili až ve třetí části, taková prohra bolí, že?
Ano, taková prohra mne hodně bolí. Vyčítám si, že jsem za bránu chodil, ale na druhou stranu, kdyby kotouč neskočil, tak jsme mohli vyhrát 0:1. Bohužel takový je hokej. Zápas jsme měli vyhraný, měly to být jasné tři body pro nás. Myslím si, že jsme odehráli kvalitní utkání. Ztratit ho takhle na konci je hodně bolestivé. Samozřejmě jsme i naštvaní, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Vyrovnávací gól padl z nájezdu Hanzla, jak byste popsal celou situaci, která vznikla před osudným nájezdem?
Šel jsem za bránu, abych zastavil nahozený kotouč. Chtěl jsem ho předat bekům, kteří by tak mohli bez potíží vyhodit. Kotouč mi přeskočil. Hanzl přihrával před bránu, jenomže naši obránci jeho pokusy zalehli. Jenomže vypadla brána, která nedržela na svém místě, na což jsem upozorňoval rozhodčí už v první třetině, ale nic s tím neudělali. Jenom jsem narazil do klece a ona vypadla, tak jsem jim řekl, kde je problém, dál se ale nic nedělo.

Na druhou stranu jste opět dokázali bodovat na hostujícím ledě…
To je pro nás rozhodně povzbuzující. Podle mého názoru jsme odehráli dva dobré zápasy. V Mladé Boleslavi jsme předvedli dobrý hokej. Čekali jsme na šance a z protiútoků jsme dokázali vstřelit góly, což bylo super. V pátek v Litvínově se nám podařilo vsítit rychlou branku. Drželi jsme domácí na uzdě po celé utkání. Měli jsme velké množství vyloučených, ale přesto jsme se dostali do šancí, které se nám nepovedlo proměnit. S přehledem jsme se mohli dostat do vedení o dvě až tři branky a zápas dohrát v klidu.

Dvě minuty jste hráli dvojité oslabení, jak těžké bylo zdolávat domácímu tlaku?
Dvě minuty jsou ještě dobré, jelikož v Mladé Boleslavi jsme hráli dvojité oslabení tři a půl minuty, což bylo horší (úsměv). Každé oslabení je těžké. Verva má kvalitní hráče na přesilové hry. Kvůli častému vylučování jsme přišli o síly, které jsme potřebovali na konci zápasu. Každopádně bod dobrý, rozhodně lepší než abychom odjížděli domů s nulou.

Dohromady jste hráli deset oslabení, což není úplně ideální číslo…
Častá vyloučení nás v pátek stála vítězství. Prakticky celou druhou periodu jsme hráli v oslabení, což nás stálo spoustu sil.

Litvínov vás pouštěl do samostatných úniků, šancí jste měli také mnoho. Čím to bylo, že jste dokázali pouze jednou překonat Januse?
Nevím, jestli jsme s tím naložili lehkovážně. Na druhou stranu si musíme říct, že Janus je výborný gólman. V utkání jsme měli prázdnou nebo odkrytou bránu. Takové šance se musí proměňovat. Kdybychom dokázali vstřelit ještě jeden gól ve druhé třetině ze šancí, které jsme měli, tak mohl zápas dopadnout úplně jinak.

Kdy v zápase vám bylo nejhůř?
Na konci. Poté, co Litvínov vyrovnal na 1:1 a zbývalo posledních deset vteřin do konce. Sudí nás navíc poslal opět do čtyř. To bylo hrozné.

Kdyby se nájezd měl nyní opakovat, co byste udělal jinak?
To si nyní nedokážu vůbec představit. Samozřejmě se každý gól dá teoreticky chytit, protože je všechno chytatelné. V praxi to funguje jinak. Hanzl to udělal hodně dobře. Kvalitně provedl kličku a já jsem se trochu víc pohnul na jeho první naznačení.

Přestali jste se střelecky trápit, který zápas byste označil za zlomový?
Domácí zápas s Vítkovicemi. Teď už to bude snad jen lepší a lepší.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | pá 18.11.2016

Ovládne Energie souboj o Krušné hory?