HC Energie Karlovy Vary

Dujsík: Litvínov potrestal naši nedisciplinovanost

Podkrušnohorské derby ovládla opět Verva, Energie se musela spokojit pouze s bodem. Kamenem neúspěchu podle Tomáše Dujsíka byly příliš časté fauly na strany. „Podkrušnohorská derby jsou vždy vyhrocenější než jiné zápasy. My jsme ale vyloučených měli hrozně moc,“ mračil se čtyřiadvacetiletý obránce, který v utkání podal solidní obětavý výkon.

Tomáši, první perioda byla z vaší strany velmi povedená, čím to podle vás bylo?
Podle mého názoru se pořád posouváme dopředu. Hlavně po taktické stránce jsme již vyspělejší a pořád se zlepšujeme. Dalo by se říct, že jsme se konečně našli. Proto je naše hra už lepší.

Energie je považována za outsidera extraligy, myslíte si, že v tom je i nějaká výhoda, že můžete soupeře překvapit?
Těžko říct. Několikrát jsme ukázali, že můžeme vyhrát s kýmkoli. Někdo nás podcenit může, někdo zase ne. Nějaká výhoda v tom asi opravdu je.

Druhá třetina byla zřejmě rozhodující, čím to bylo, že se tak výrazně lišila od prvního dějství?
V druhé periodě jsme byli hodně vylučovaní a Litvínov dokázal potrestat naší nedisciplinovanost. Za 60 minut jsme měli šest vyloučených a jeden osobní trest, což je hrozně moc. Hlavně v takových zápasech. Dokážeme se dostat do vedení, ale následně o něj přijdeme našimi chybami.

Problémem byla častá vyloučení, z čeho pramenila?
Podkrušnohorská derby jsou vždy vyhrocenější než jiné zápasy. Navíc i diváci tomu přidávají takovou třešničku. Základní část se blíží ke konci, všichni chtějí nasbírat co nejvíce bodů.

V utkání jste se přesto dokázali dostat do velkých šancí...
Ano, několikrát jsme to měli na hokejce. Bohužel naším zvykem je to, že neproměňujeme tutovky. Na čemž je utkání vlastně stavěné.

S čím jste šli do třetí třetiny? Byla v kabině bouřka?
Chtěli jsme napravit chyby, které jsme udělali v druhé třetině. Řekli jsme si, že nesmíme být už vylučovaní a dorovnat skóre zápasu. Obojí se nám nakonec podařilo. Vrátili jsme se ke hře, kterou jsme předvedli v první periodě a přineslo to své ovoce.

Zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém se vám příliš nedaří...
Nebyl jsem nijak nervózní. Snažíme se na tom zapracovat. Prodloužení je o tom, kdo udělá jako první chybu a soupeř ji okamžitě potrestá. To se přesně stalo právě v Litvínově a vlastně skoro kdekoli, kde jsme hráli prodloužení. Můžeme nastoupit dobře, potom uděláme malou chybu a je vzápětí rozhodnuto.

Dopředu vás hnal kotel fanoušků, co byste jim chtěl vzkázat?
Byli skvělí! Vážně šli dobře slyšet. Já osobně jsem je slyšel skoro pořád. Chtěl jim poděkovat za to, že naplnili celý hostující kotel a hnali nás dopředu i přesto, v jaké situaci se nacházíme. Obrovský díky patří všem, kteří byli v Litvínově s námi!

Díky za rozhovor!

Související články

Reportáž | ne 19.2.2017

Litvínov ovládl derby i počtvrté

Preview k zápasu | so 18.2.2017

Uspěje Energie v Litvínově?