HC Energie Karlovy Vary

Baráž odstartuje souboj s Duklou

Stejně jako před rokem jen o den dříve načnou energetici boje o udržení v nejvyšší soutěži domácím utkáním s Duklou Jihlava. Klub z Vysočiny se do baráže kvalifikoval jako stříbrný celek WSM ligy. Loni Karlovarským start vyšel a nakročili k záchraně. Uspějí i nyní? Přijďte je podpořit v úterý od 18:00 do KV Areny.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Vstupenky

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

29.03.2016 KVA-JIH 6:3
08.04.2016 JIH-KVA 2:1
12.04.2016 KVA-JIH 4:2
22.04.2016 JIH-KVA 2:6

Ceny jednotlivých vstupenek zůstávají stejné jako v základní části, stejně tak slevy. Kompletní informace o vstupném na baráž naleznete v sekci Vstupenky.

O soupeři

Jak už bylo uvedeno, Jihlava se do baráže dostala jako 2. celek WSM ligy. Stříbrnou příčku obsadila už v základní části, kde jí na první Motor chyběly 4 body. Není však bez zajímavosti, že s Jihočechy si Dukla poradila ve všech čtyřech letošních střetnutích, z toho dvakrát v prodloužení. V play-off vyřadila Frýdek-Místek 4:1 a Kladno 4:3 na zápasy, sedmé semifinále rozhodla jediná branka Richarda Diviše.

Nejpilnějším sběratelem kanadských bodů v dresu Dukly byl v základná části i play-off Tomáš Čachotský (16+36) a (4+9), tedy hráč s extraligovými zkušenostmi včetně karlovarského dresu, který oblékal v části sezony 2009/10. Silou disponuje tým z Vysočiny také v brankovišti, kde dvojice Škarek – Svoboda podává mimořádně vyrovnané a spolehlivé výkony. A to jim v součtu je méně let, než brankářské trojce Lukáši Sáblíkovi. Bývalý spolehlivý náhradník z úspěšných sezon Energie už oslavil 40. narozeniny a ve WSM lize si nezachytal. Ze známých jmen pak v sestavě ještě najdeme obránce Petra Šidlíka, který letos předčasně ukončil angažmá v Karlových Varech. V Jihlavě je druhým nejproduktivnějším bekem.

O utkání s trenérem Antonikem

Podobně jako před jinými důležitými zápasy, jsou hokejisté rádi, že čekání je u konce. „Hráči už moc chtějí, aby to vypuklo. Týden už jen trénujeme a připravujeme se na něco, co rozhodne. Každý je tak trochu nervózní,“ říká na úvod asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Poslední utkání odehráli energetici minulý týden. Přesněji v úterý, kdy se představili ve Zlíně. „Během té doby jsme hráčům dali krátké volno, jinak jsme se pilně připravovali. Nacvičovali jsme toho hodně. Počínaje přesilovkami a konče třeba u přechodu středního pásma,“ popisuje Antonik náplň posledních dní před začátkem měsíce pravdy.

V play-out se týmu dařilo. Celkem energetici vyhráli pět zápasů ze šesti. „To možná ano, ale teď nám začíná úplně jiná soutěž. Musíme zapomenout na to, co bylo. Na základní část i na play-out. Teď nás jedna soutěž, která se smrskla do jednoho měsíce,“ nepřipouští trenér uspokojení z nedávných úspěchů.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 29.3.2017

Zápas jsme nezvládli, říká Martin Rýgl