HC Energie Karlovy Vary

Sičák o baráži: Bude to boj do posledního kola

Energetici v pátek prohráli v prodloužení na ledě Motoru, a stejně jako Pardubice nyní zaostávají o dva body za nejlepšími celky WSM ligy. Čtyři kola před konce baráže tak jejich situace začíná být vážná. „Pořád ale není nic ztraceného, dá se to uhrát. Teď bude důležité popasovat se doma s Pardubicemi,“ hlásí Vladimír Sičák. Zkušený bek byl v pátek vůbec nejvytíženějším mužem na ledě, statistici mu naměřili icetime 26 minut a 11 sekund.

Vláďo, co říkáte na zisk jednoho budu z Budějovic?
Chtěli jsme tři, pak dva a odjeli jsme s jedním. V tabulce je nyní rozdíl dvou bodů, takže to pořád není žádná krizová situace. Je to otevřené a konkrétně s Motorem ještě budeme hrát doma.

Co zápas rozhodlo?
Suprově odehráli první třetinu, byli jsme v ní pod tlakem. Ve druhé se to trošku vyrovnalo. Bohužel nám nejdou přesilovky a nejsme schopní v nich něco udělat. Třeba v té dlouhé přesilovce 4 na 3. A když jsme dali gól, sami jsme po dvou střídáních inkasovali, to byla velká chyba.

Je taková rychlá ztráta vedení náročná na psychiku?
Horší by bylo, kdybychom vyrovnali na 1:1 a vzápětí dostali na 2:1. Tohle zas tak hrozné není, zápas byl pořád otevřený.

Jsou pro vás, jako Jihočecha, zápasy s Motorem pikantní?
Já jsem tu v létě před dvě roky dokonce trénoval, takže tu znám hodně kluků. Bavili jsme se, bylo to vyhecované, protože to byl důležitý zápas pro obě strany.

Vnímal jste nějak mediální přestřelku, která se mezi kluby strhla po předešlém utkání?
Já jsem se akorát dozvěděl, že hrajeme jako Most. Moc jsem to ale neřešil, tihle pánové nahoře mě moc neberou.

Zbývají čtyři zápasy, ztrácíte dva body. Jak vidíte své šance?
Pořád není nic ztraceného, jedeme dál, pořád se to dá uhrát. Samozřejmě to pro nás bude těžší a těžší. Teď bude důležité popasovat se doma s Pardubicemi. Počítám, že to bude boj do posledního utkání.

Jak zvládáte baráž po fyzické stránce? Zápasy jdou rychle po sobě…
Osobně se cítím dobře. Zdá se mi, že prvoligové týmy, když jsou odpočaté, tak hodně bruslí a hrají do těla. Když se s nimi hraje v úterý, v krátkém sledu za sebou, tak už tak živí nejsou.

Související články

Reportáž | pá 14.4.2017

Velký pátek přinesl Energii pouze bod

Preview k zápasu | čt 13.4.2017

Zastaví Energie rozjetý Motor?