HC Energie Karlovy Vary

Martin Frk vybojoval titul v zámořské AHL!

Karlovarský odchovanec Martin Frk si užije mistrovské oslavy! V dresu Grand Rapids Griffins totiž vybojoval titul v zámořské AHL, k vítězství svého týmu ve finálové sérii Calder Cupu navíc přispěl rozhodující brankou v šestém utkání série proti Syracuse Crunch. Společně s Frkem se v dresu vítězů radoval z titulu i další český forvard Tomáš Nosek.

Do konce utkání číslo šest, které hrála farma Detroitu před vyprodanou domácí halou, chybělo sedm minut a devatenáct sekund, když útočník s číslem 27 na zádech napřáhl k tvrdé ráně zpoza pravého kruhu a odšpuntoval gejzír radosti.

„Chtěl jsem se dostat ke střele ze slotu. Po vyhraném buly jsem se dostal k puku a prostě jsem ho tvrdě napálil na branku a doufal, že to tam spadne,“ uvedl Frk během pozápasového rozhovoru pro mlive.com

Útočník, který prošel mládežnickými kategoriemi Karlových Varů, zažil sezonu jako na houpačce. Po výborném předsezonním kempu Detroitu se nedostal do prvního týmu a byl umístěn na listinu volných hráčů. Z něj si ho posléze stáhl tým Carolina Hurricanes, v jehož dresu Frk debutoval v zámořské NHL. V té však odehrál pouze dvě utkání a následně byl znovu nabídnut k výměně a možná trochu překvapivě znovu putoval do organizace Detroitu.

Možná i proto musí být vítězství v AHL, které navíc zařídil rozhodující brankou, pro českého útočníka zadostiučiněním.

„Je to úžasný pocit. Chcete být hrdinou a jsem opravdu šťastný, že se to podařilo zrovna mně. Celý tým ale hrál neuvěřitelně, především ve třetí třetině.“

Marin Frk v letošní sezoně za Grand Rapids Griffins odehrál v základní části 65 utkání a připsal si na své konto 50 bodů za 27 gólů a 23 přihrávek. V play-off pak třiadvacetiletý útočník v 16 zápasech skóroval pětkrát a navrch přidal ještě deset asistencí.