HC Energie Karlovy Vary

A-tým poprvé vyjel na led

Karlovarský A-tým zahájil ve středu dopoledne přípravu na ledě. Pod dohledem trenéra Tomáše Marišky se na ledové ploše tréninkové haly hlásilo 22 hokejistů.

Do přípravy na ledě se o několik dní později zapojí ještě několik hráčů. „Od pondělí povinně trénují mladší hráči, starší si režim řídí trochu sami,“ vysvětluje asistent trenéra Tomáš Mariška. Nicméně ani o dovolené energetici nelenili. „Všichni hráči měli individuální plány, které podle mě plnili velmi dobře. Během tří dnů, kdy jsme měli možnost s nimi pracovat, tak je vidět, že navazují na to, kde skončili.“ Podle slov asistenta trenéra bude A-tým kompletní v neděli, drobné zdravotní komplikace má pouze Michal Vachovec. Dál chyběli Vladimír Sičák, Tomáš Rachůnek, Stanislav Balán a Milan Davídek, jenž se účastní reprezentačního kempu U19. Tým již žádné změny nechystá. „Kádr je momentálně uzavřený, máme dost hráčů se kterými pracujeme,“ dodává Mariška.

S energetiky trénuje v rámci spolupráce i pět čínských hokejistů. „Máme zde čtyři hráče, z nichž je jeden zraněný, a gólmana. Absolvují s námi jak tréninky mimo led, tak i na něm. Nad mé očekáváni si vedou dobře,“ říká Tomáš Mariška. A jak vnímali hokejisty ze země nebeského draka Karlovarští? „Všichni jsme byli první den na ledě, nicméně kluci vypadali dobře,“ tvrdí Martin Rohan. Více o projektu se dozvíte zde.

První den na ledě je pro hráče vždy velmi těžký, ale i přesto se na něj někteří těšili. „Já osobně určitě ano, po létě je to pokaždé super,“ hlásí Rohan. Tento den však doprovází i dávka bolesti. „Bolí mě téměř celé tělo, od nohou až po ruce,“ dodává karlovarský bek.