HC Energie Karlovy Vary

Energie v přípravě rozmetala německý Landshut

HC Energie Karlovy Vary - ELV Landshut Eishockey 8:1 (2:1, 2:0, 4:0)
V posledním domácím přípravném utkání se Energie postavila proti hráčům z německého Landshutu. A fanoušci, kteří dorazili do KV Areny rozhodně nemuseli litovat. Díky nedisciplinovanosti německého celku byla režie celého utkání v rukou domácích, kteří hladce zvítězili vysoko 8:1. KV Arena se navíc po dlouhé době dočkala také hattricku, který si připsal Stanislav Balán.
Příprava na sezonu, příp., út 29.8.2017
Karlovy Vary
Landshut
8:1
2:1, 2:0, 4:0
Branky a nahrávky: 7. Harkabus (Gríger, Podlipnik), 18. Balán (Sičák), 28. Skuhravý, 37. Balán (Rachůnek), 51. Weinhold (Davídek, Vachovec), 52. Balán (Rachůnek), 53. Podlipnik (Harkabus), 57. Skuhravý (Davídek, Podlipnik) – 5. Retzeer (Baumgartner). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:10. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 8:1.
Karlovy Vary: Novotný – Sičák "A", Klejna, M. Rohan, Podlipnik, Tomeček, Šafář, Weinhold – Rachůnek, Balán "A", Flek, Harkabus, Kverka, Gríger, Vachovec, Skuhravý "C", Davídek, Beránek, Zadražil, Kohout.
Landshut: Berger – Krogh, Heiss, Kuhn, Schadewalt, Peter, Baumgartner, Hofbauer "A",Retzeer, Fischhaber "A", Sedlar, Abstreiter, Zitterbart, Franz, Forster "C", Reiter, Steraberger.

Komentář k utkání

První gólovou oslavu si užili hráči z Landshutu. Po krásné přihrávce Petera-Tobiase Baumgartera se podařilo Maximilianu Retzeerovi zasáhnout, i když s menším otřením o betony Novotného, síť branky. Němci se ale neradovali dlouho, energetici se usadili v útočném pásmu a začali bombardovat branku soupeře.

Střela Dávida Grígera, která se dostala za německého brankáře Patricka Bergera, skončila několik centimetrů před brankovou čárou. Sraženého pokusu se ale rychle ujal pohotový Tomáš Harkabus, a dorazil puk do brány. Karlovarští se tři minuty před koncem první třetiny nakonec dokonce ještě stihli i dostat do vedení a vývoj obrátit ve svůj prospěch. Vladimír Sičák vystřelil od modré čáry a Berger jeho střelu chytil, ovšem nepokryl si ji a puku se ujal Stanislav Balán, který jej dopravil za brankářova záda.

Ve druhém dějství se dlouho nic důležitého neudálo, ale v osmé minutě se Václav Skuhravý ujal ve středním pásmu kotouče a jeho akce připomínající spíše trestné střílení byla úspěšná. Jednoduše zmátl soupeřova brankáře a poslal puk do sítě. Další gólovou akci druhé třetiny na sebe vzal opět Stanislav Balán. Ten využil přihrávku od Tomáše Rachůnka a jednoduchou střelou zakončil. Tímto gólem se Energie dostala do tříbrankového vedení a spokojeně se odešla připravit na poslední třetinu do šatny.

Ihned na začátku třetího dějství mohli byli diváci svědky několikanásobného vyloučení na německé straně. V jednu chvíli se na trestné lavici Landshutu sešli rovnou tři hráči a německému celku nepomohl ani desetiminutový trest za nesportovní chování. Domácí své početní výhody ale nedokázali využít. Až osm minut před koncem utkání chtěl Martin Weinhold přihrát Milanu Davídkovi, ale jeho střela se odrazila a zamířila rovnou do brány. Minutu po této akci se podařilo Stanislavu Balánovi docílit hattricku, když dorazil nepovedenou střelu Tomáše Rachůnka.

Ve stejné minutě si Energie připsala na konto další, v pořadí už sedmý, gól. Čistou střelou od modré se ho zhostil Matic Podlipnik, jehož rána propadla přímo Bergerovi za záda. Na další gól energetiků nečekali fanoušci dlouho, rozjetý kapitán Václav Skuhravý si řekl o přihrávku Milana Davídka, který neváhal a přesně přihrál, díky čemuž Skuhravý umístil puk do německé brány už poosmé. Avšak už naposledy, za stavu 8:1 se už zápas, naštěstí pro Landshut, dočkal svého konce.

Fotogalerie