HC Energie Karlovy Vary

Junioři první ligový zápas zvládli, v prodloužení přetlačili Hradec

JUN: HC Energie - Mountfield HK 2:1pp (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
První utkání nového ročníku DHL Extraligy juniorů přineslo mladým energetikům dva body. Přestože si Hradečtí vytvořili spoustu nebezpečných šancí, nedokázali Filipa Grančarova prostřelit podruhé. Svěřenci trenéra Arnošta využili v prodloužení početní výhodu, a získali tak bod navíc.
DHL extraliga juniorů, 1. kolo, pá 8.9.2017, KV Arena
Karlovy Vary
Mountfield HK
2:1p
0:1, 1:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 38. Horký (Procházka), 65. Vodička (Janata, Tlačil) – 18. Muška (Hejna, Pažourek). Rozhodčí: Grech, Valenta – Rubáš, Šimán. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 103. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Karlovy Vary: Grančarov – Vodička, Přibyl, Pajk, Hrůša, Kala, Brabec – Tlačil, Janata, Pastyřík, Bečka, Procházka, Horký, Salnikov, Halberštát, Petrov, Slabý, Šála, Habr
Mountfield HK: Dvořák – Muška, Kynčl, Havránek, Jonáš, Pohl, Lelek – Maršík, Řepík, Hnik, Moník, Chalupa, Pažourek, Hejna, Hidveghy, Matějček, Mašín, Havelec, Matouš, Hašek

Komentář k utkání

Po úvodním vhazování začaly oba celky velmi aktivně, nicméně vysoké tempo zápasu dlouho nevydrželo. Hradci i energetikům se nedařil přesun do útočného pásma a ani tvoření větších šancí. Jako ty nebezpečnější pokusy můžeme označit v desáté minutě Havelcovu golfovou střelu z levého křídla a střelu hradeckého Pohla v početní výhodě. Gólu se nakonec diváci v KV Areně dočkali, a to na konci osmnácté minuty, kdy nahození Jakuba Mušky skončilo až za zády Grančarova.

Druhá část lahodila diváckému oku o poznání více. Více ze hry měli Východočeši, které ovšem likvidoval výbornými zásahy gólman Filip Grančarov. Necelou minutu po prvním buly se k puku dostal Řepík, nicméně karlovarského strážce branky nepokořil. Nepoštěstilo se ani ve 22. minutě Hidveghymu, ani o moment později Matějčkovi. Druhý jmenovaný se do nebezpečné pozice dostal i o sedm minut později, ale i tentokrát byl proti výborný Filip Grančarov. Hradec své šance využít nedokázal, ovšem energetici ano. Ve 38. minutě přesně a rychle vystřelil Michal Horký, který tak vyrovnal na 1:1. Více branek již druhá dvacetiminutovka nepřinesla.

Třetí třetina byla velmi vypjatá, oba celky se snažily strhnout vedení na svou stranu, přicházela další vyloučení i více strkanic. Jiskřilo se především v předbrankovém prostoru, kde si nikdo nenechal nic líbit. Zajímavý pokus na Filipa Grančarova vyslal Hašek, ale proti jeho střele se zaskvěl velmi pohledným zákrokem lapačkou domácí strážce svatyně. Gólmani již žádnou branku v základní hrací době neinkasovali, a tak se za stavu 1:1 přehouplo utkání do prodloužení. Karlovarská Energie tahala většinu prodloužení za kratší konec, nakonec však, i díky výbornému výkonu brankáře Grančarova, se mohli domácí junioři radovat z vítězství. Zlomový moment přišel v čase 63:56, kdy byl vyloučen na dvě minuty hradecký Kryštof Pažourek a Karlovy Vary početní výhodu využili. Do konce prodloužení zbývalo 24 vteřin, když po pohledné kombinaci v útočném pásmu vyslal svou dělovku za záda brankáře Daniela Dvořáka Petr Vodička.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie): Na první utkání přijel velmi kvalitní soupeř, Hradec je velmi organizovaný tým s velmi dobrými hráči. V průběhu utkání jsme se postupně zvedali a i díky naší bojovnosti pro nás zápas dopadl šťastně a myslím si, že to bude cesta v každém utkání takto pracovat a makat celých šedesát minut, někdy šedesát pět.

Aleš Krátoška (Mountfield HK): První zápas, dost nervózní. Myslím, že za stavu 1:0 jsme měli vstřelit jeden další gól a bylo by po zápase. Nedali jsme ho, naopak jsme inkasovali. V prodloužení jsme nevyužili tři, čtyři vyložené šance, následovalo vyloučení, které soupeř proměnil. Prohrát o jednu branku je vždy nešťastné, ale hlavu vzhůru do dalšího utkání.

Fotogalerie