HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští zajíždí na ústecký led, čeká je Slovan

Na tříbodové vítězství se hokejisté A-týmu pokusí navázat v souboji s Ústím nad Labem. Podaří se jim bodovat i ve čtvrtém duelu letošní sezony? Zápas začíná v pondělí přesně v osmnáct hodin.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Změny v kádru

  • Příchody: Michal Krofta (jun. Ml. Boleslav), Radomír Vaněk (Děčín), František Uřídil (jun. Ml. Boleslav), Marek Mlčoch (jun. Ml. Boleslav), Pavel Smolka (Most), Lukáš Volf (Benátky n/J), Jiří Severa (Tábor), Lukáš Sladkovský (Martin B), Petr Štěpánek (Peterborough, EPIHL), Oscar Flynn (jun. Ml. Boleslav), Jan Dufek (Litvínov).
  • Odchody: Jaroslav Kasík (Slavia Praha), Petr Přindiš (Sokolov), Josef Zajíc (Znojmo), Dominik Málek (Litoměřice), Zdeněk Doležal (Slavia Praha), Patrik Poulíček (Pardubice), Jaroslav Moučka, Jan Dalecký (Herning, DÁN), Patrik Moskal, Vojtěch Komárek (Litoměřice).

V sezoně 2016/2017 se Ústečtí probojovali do play-off z šestého, tedy posledního místa zaručující přímý postup do vyřazovací části. Ačkoliv měli shodně bodů se sedmým Prostějovem (77), pro Ústí hovořila vzájemná bilance utkání. V play-off ale čekalo na Slovan nemilé překvapení, když jim po pouhých čtyřech zápasech proti Kladnu skončila sezona. V přípravném utkání se Ústí nad Labem povedlo z osmi duelů pětkrát zvítězit. Ústečtí spolupracují s extraligovou Mladou Boleslaví.

Ústí má za sebou tři zápasy, ze kterých mají pět bodů a v tabulce jsou na osmé příčce. V prvním kole narazila družina trenéra Miroslava Macha na nováčka soutěže ze Vsetína, kterému podlehla 2:5. O kolo později si Severočeši spravili chuť na třebíčském ledě, kde místní Horáckou Slavii porazili 6:3, hattrickem se blýskl Daniel Vrdlovec. Ve třetím kole získali Ústečtí dva body, po prodloužení zdolali Benátky nad Jizerou. Poslední mistrovské utkání odehráli energetici s Ústím v únoru roku 2008, tehdy se z vítězství 5:3 radovala Energie. Strašákem pro ústecké fanoušky je dodnes souboj hraný 18.11.2007, kdy si jejich hráči odnesli od Karlovarských debakl 0:11.

Koho sledovat - David Bernad

Třiadvacetiletý obránce se minulý ročník objevil v dresu Mladé Boleslavi, kam má vyřízené střídavé starty i letos. Bernad by měl patřit k lídrům ústecké obrany a zatím tomu nasvědčují i jeho výkony. Ve třech utkáních zaznamenal tři kanadské body za vstřelenou branku a dvě gólové nahrávky. Ve statistice +/- má +3, nejvíce z celého týmu.

Jaroslav Roubík

Zkušený matador slaví právě den před zápasem 40. narozeniny. Útočník, jenž se objevil i v nejvyšší soutěži, byl loni druhým nejproduktivnějším hráčem Slovanu a i letos by měl patřit mezi jeho opory, což ukázaly už úvodní zápasy soutěže, v nichž zapsal tři body. V Ústí začíná už svou čtvrtou sezonu v řadě.

Martin Volke

Další ze zkušených borců na soupisce našeho soupeře. Pětatřicetiletý gólman je odchovancem Ústí, ale z extraligy si ho pamatujeme především v dresu Litvínova. Volke vyniká vynikající hrou holí a dobrým výkonem přispěl k vítězství Ústí v posledním duelu s Benátkami.

Související články