HC Energie Karlovy Vary

Týden hokeje přilákal čtyři desítky dětí

Úterní odpoledne v KV Areně patřilo náboru malých dětí. V rámci akce Týden hokeje si přes čtyři desítky dětí vyzkoušelo, jaké to je být malým hokejistou. Na malé zájemce o bruslení čekal pestrý program na ledě i mimo něj, postarali se o ně kromě zkušených trenérů i hráči našeho A-týmu.

Jedenačtyřicet nových malých hokejových nadějí se objevilo během úterního odpoledne v karlovarské KV Areně, a to v rámci akce Týden hokeje projektu Pojď hrát hokej.

Po krátké prezenci před startem celé akce si rodiče s dětmi prohlédli šatny a zázemí KV Areny. Během oblékání do hokejové výstroje, kterou většina z dětí měla na sobě vůbec poprvé, si mohli zájemci o vstup do našeho klubu prohlédnout krátké prezentační video. Využít mohli rovněž půjčovny bruslí a od Českého svazu ledního hokeje obdržely děti dres, který si mohly ponechat.

Na ledě už se malých ratolestí ujali mládežničtí trenéři HC Energie, ale také hráči A-týmu - brankář Tomáš Závorka, obránce Martin Rohan a útočníci Michal Vachovec a Milan Davídek, kteří si děti rozdělili do dvou skupin. Některé z nich už na ledě totiž někdy stály, většina z nich ale udělala během úterního odpoledne vůbec první krůčky na ledové ploše.

Na malé hokejisty čekalo na ledě několik stanovišť a více než hodina hokejové zábavy. V rámci doprovodného programu byl k vidění také strhující boj hráčů ročníku 2011 s hokejisty A-týmu. Nutno dodat, že se jednalo o více než vyrovnané utkání. Na závěr pak na všechny zúčastněné čekalo další překvapení v podobě autogramiády jejich idolů.

Ti si celou akci také náležitě užili. Za všechny pak průběh akce shrnul asi nejzkušenější z nich, brankář Tomáš Závorka. „S dětmi je to pokaždé krásná akce. Můžete vidět, jakou z toho mají radost a potom z toho máme samozřejmě radost i my. Hrozně obdivuji lidi, kteří se dětem věnují. Často to dělají ve svém volném čase a navíc je to hrozně náročná práce. Není jednoduché děti zaujmout a udržet jejich pozornost,“ dodal s úsměvem devětadvacetiletý gólman.

Další díl Týdne hokeje bude na programu opět v lednu příštího roku.