HC Energie Karlovy Vary

Dvougóloví střelci Beránek a Stloukal: Za úspěchem stojí fanoušci

V zápase proti Kladnu se Ondřej Beránek a Petr Stloukal zasloužili o čtyři ze šesti branek energetiků. V čem tkví jejich úspěch? Zeptali jsme se v pozápasovém dvojrozhovoru.

Pánové, první třetina nebyla pro diváky příliš atraktivní, padla jen jedna branka...
PS: První periodu jsme vyhráli 1:0, což pro nás bylo důležité. Věděli jsme, že Kladno patří mezi silné týmy. Bylo nám jasné, že na nás budou chtít ihned vlétnout, a to se také potvrdilo.
OB: Chtěli jsme hrát takticky. První třetina byla spíše otrkávací, nechtěli jsme na ně ihned skočit. Podařilo se nám vstřelit gól, což byl základ.

V minulém zápase jste nastříleli osm branek, proti Kladnu šest... Kde se bere vaše střelecká pohoda?
PS: Nevím, jestli je to štěstím a nebo naší formou (úsměv). Tak či tak jsme za to rádi. Doufám, že se nám i nadále bude takto dařit a vydrží nám střelecká úspěšnost co nejdéle.
OB: Podle mého se jedná o hokejové štěstí, které nás právě provází. Někdy přijde, někdy zase ne. Nyní se nám daří, všem se daří skórovat. Všichni jsme za to neskutečně rádi. Chceme vítězit víc než soupeř. Celá kabina je ráda za to, jak se nám daří, nejen střelecky.

Na domácím ledě jste neporazitelní téměř od přípravných duelů...
PS: Za naším úspěchem stojí fanoušci, kteří nás naplno podporují. Atmosféra, kterou předvedli proti Kladnu, byla jedna z nejlepších, kterou jsem za celou dobu v Energii zažil. Za sebe musím naším fanouškům poděkovat a doufám, že jich bude na zápasy chodit víc a víc.
OB: Souhlasím s Petrem. Máme výborné fanoušky, kteří nás ženou dopředu. Je to paráda (úsměv).

Neměli jste obavy z poklesu návštěvnosti po odchodu z nejvyšší soutěže?
PS: Kladno je jedním z atraktivních soupeřů. Zatím se nám daří, v tabulce jsme první, což je lepší než být poslední v extralize. Je tu vítězná a pozitivní atmosféra a my se budeme snažit o to, aby vydržela ještě hodně dlouho.
OB: Mně nezbývá nic jiného než říct, to, co řekl Petr, se kterým naprosto souhlasím. Jednoduše jsme opravdu velmi vděční za to, že fanoušci nás podporují i v nižší soutěži.

Je pro vás po psychické stránce jednodušší hrát v nižší soutěži, ale na vrcholu tabulky?
OB: Samozřejmě je celkově lepší, když se vám daří, hrajete v horních příčkách tabulky. Dokonce se vám i hraje lépe, protože na vás není vytvářen takový tlak a jste ve větší pohodě.
PS: Souhlasím s Ondrou. My se musíme teď ale soustředit na další zápas, který nás čeká v Přerově. Musíme se nachystat tak jako na domácí duel. Určitě to nebude jednoduchý zápas.

Na jaký hokej byste pozvali fanoušky proti Litoměřicím?
PS: Budeme se snažit hrát útočný hokej, stejně jako s každým soupeřem. Jak jste říkala, dokázali jsme vstřelit osm branek Benátkám a šest gólů Kladnu, budeme v tom chtít pokračovat. Zápasy však nebudou jednoduché. Doufám, že fanoušci nás opět přijdou podpořit, i když to není tak atraktivní soupeř jako právě Kladno. Budeme je rozhodně potřebovat.
OB: Každý soupeř je úplně jiný. Do zápasu musíme dát sto procent. Když se nám podaří dát hodně branek, je to plus pro nás. Musíme ubojovat tři body, to je náš jediný cíl.

Díky za rozhovor!

Související články

A team HC Energie | ne 24.9.2017

Karlovarskou formu prověří silné Kladno