HC Energie Karlovy Vary

Přijíždí Litoměřice. Vrátí se Energie na vítěznou vlnu?

Po první letošní prohře v základní hrací době se budou Karlovarští chtít na vítěznou vlnu vrátit hned v sobotním duelu na domácím ledě. Soupeřem bude perspektivní celek Stadion Litoměřice. Utkání začne netradičně již v 16:00, vy jste na něj samozřejmě srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Soupiska

  • Brankáři: Milan Klouček, Adam Wolf, Martin Michajlov.
  • Obránci: Ondřej Smetana, David Kvasnička, Aleš Pavlas, Jiří Jebavý, Jan Strejček, Martin Jandus, Radek Jeřábek, David Šesták, Dominik Málek, Ondřej Trejbal.
  • Útočníci: Vítězslav Bílek, Jaroslav Kalla, Filip Hanták, Josef Stříbrný, Matyáš Kantner, Filip Helt, Jaroslav Šimeček, Ivan Řehoř, Jaroslav Dvořák, Filip Jirásek, Vojtěch Komárek, Martin Havelka, Vojtěch Kulda, Patrik Miškář, Radek Pilař, Pavel Zajan, Jaroslav Šimeček.

V sezoně 2016/2017 utekl Litoměřickým postup do předkola play-off o dva body. Nový ročník začal Stadion dobře, po sedmi odehraných duelech je se třinácti body na šestém místě. Pracovat ale musí na zlepšení přesilových her. Litoměřice měly k dispozici nejvíce početních výhod z celé ligy, paradoxně mají nejmenší procentuální využití přesilovek (4,17 %). V posledním, tedy sedmém kole doma hostili Ústí nad Labem. Po první třetině prohrávali kališníci 0:2, přesto utkání dokázali srovnat a v samostatných nájezdech získat bod navíc zásluhou Vítězslava Bílka. S karlovarskou Energií se Litoměřice potkali v přípravě na tuto sezonu. KV Arenu v srpnu dobýt nedokázaly, podaří se jim to v sobotním zápase?

Projekt Dukla

Litoměřický klub a ČSLH představili v létě nový projekt s pracovním názvem Dukla. „Do projektu jsou zapojeni reprezentanti, kteří mají vyhlídky do extraligy, NHL či KHL,“ říká manažer Jan Fišera pro hclitomerice.cz. Projekt má za cíl pomoci talentovaným hráčům s přechodem mezi juniorským a dospělým hokejem. Hráči budou i nadále patřit klubu, s nímž mají uzavřenou smlouvu, svaz a Litoměřice ponesou náklady na jejich ubytování a působení v mužstvu. ,,Vytvořili jsme podmínky aby kluby, které měly zájem mohly umístit své hráče do tohoto režimu,“ vysvětluje prezident ČSLH Tomáš Král. Základ týmu tvoří šest zkušenějších hráčů, v čele s Vítězslavem Bílkem, kteří pomohou mladíkům v rozvoji a mohou jim předat cenné zkušenosti.

Koho sledovat - Vítězslav Bílek

Jméno jednoho z nejzkušenějších matadorů a zároveň rekordman v počtu nastřílených branek v základní části WSM ligy. Čtyřiatřicetiletý útočník také nastupoval za Karlovy Vary. Letošní sezona po boku mladíku mu zatím vychází, ze sedmi duelů má na kontě šest bodů (3+3).

Milan Klouček

Devatenáctiletá trojka pardubického Dynama nechyběl od roku 2013 v mládežnických reprezentacích. V národním týmu odchytal nadějný gólman celkem 25 zápasů. Projekt by mu měl pomoci rozvíjet jeho talent a ustálit se v reprezentaci do dvaceti let. V tomto ročníku odehrál za Stadion pět soubojů a ze tří z nich odešel vítězně. Průměr obdržených branek si drží nad 87 %, ambice má ovšem ještě na lepší statistiky.

Chceme zvítězit, shodují se Mariška a Gríger

Co očekávat od souboje se Stadionem? „Bude to těžké utkání, Litoměřice mají mladý a velmi perspektivní tým s hráči z mládežnických reprezentací,“ očekává Tomáš Mariška. Asistent trenéra si je vědom síly karlovarské Energie na domácím prostředí. „Doma se nám dařilo podávat dobré výkony a já pěvně věřím, že za podpory diváků je dokážeme zopakovat.“ Energetici již tento rok s Litoměřicemi hráli, v přípravě. „Určitě si z toho něco můžeme vzít, sledovali jsme i jejich poslední dva zápasy, jsme na ně nachystaní, ale je to zejména v naší hře, co soupeři dovolíme a jak hrajeme, soustředit se budeme na sebe.“

„Jdeme do zápasu vyhrát, máme za sebou dobrý trénink a přípravu na soupeře, chceme tři body,“ říká Dávid Gríger. Slovenský forvard se vrátil i k duelu s Přerovem. „Občas to tam nepadá, bylo to utkání o jedné brance, kterou nakonec dal Přerov. Už je to za námi a chceme se koncentrovat na souboj s Litoměřicemi, půjdeme do něj s tím, že tři body zůstanou doma,“ pokračuje. Po domácím duelu s kališníky čekají energetiky tři zápasy venku. „Každý soupeř je těžký, ale my dopředu nekoukáme, soustředíme se na nejbližší zápas, ten doma. Poté budeme řešit ty venku,“ hlásí na závěr.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 1.10.2017

Venku to musíme zlomit, burcuje Jan Tomeček