HC Energie Karlovy Vary

Pětice energetiků v mládežnických reprezentacích

Karlovarský mládežnický hokej znovu vysílá do reprezentací své zástupce. V národním týmu do 17 let dostane další šanci útočník staršího dorostu Adam Křemen, v reprezentaci do 18 let budou mít energetici hned čtyři své zástupce - obránce Františka Klejnu a Filipa Bernátha a útočníky Otakara Šiky s Radkem Proškem.

Šestnáctiletý Adam Křemen si debut v reprezentaci odbyl před deseti dny v přátelském utkání proti osmnáctce rakouského Salcburku. Další příležitost dostane obětavý forvard znovu v říjnu, kdy oblékne dres národního týmu v zápase proti juniorce pražské Sparty.

V reprezentační osmnáctce budou mít energetici již tradičně početné zastoupení. Obránce František Klejna patří ke stálicím tohoto výběru a měl by patřit k jedním z jeho defenzivních lídrů, v letošní sezoně už nakoukl i do dospělého hokeje, když oblékl dres našeho A-týmu v několika přípravných zápasech.

Po loňských zdravotních patáliích se do bývalé formy znovu dostává také další bek staršího dorostu Filip Bernáth. Ten aktuálně vévodí +/- statistice Extraligy staršího dorostu mezi obránci.

V útoku osmnáctky se objeví forvard Otakar Šik. Sedmnáctiletý karlovarský odchovanec má v úvodu sezony dobrou formu a s osmi body vévodí klubovému bodování staršího dorostu.

Posledním nominovaným hráčem, který se představí v přípravných duelech proti Rusku, je útočník Radek Prošek. Ten se prosadil v posledním modelovém utkání české osmnáctky, když překonal svého klubového spoluhráče Jakuba Kašpara. V probíhajícím ročníku dorostenecké extraligy je se čtyři góly nejlepším střelcem energetiků.