HC Energie Karlovy Vary

Příští zastávka, Havířov. Dokáže Energie venku opět uspět?

Druhý venkovní souboj v řadě odehrají Karlovarští v sobotu na ledě Havířova. AZet si po nepovedeném duelu s Ústím potřebuje spravit chuť, dokáže potrápit první celek v tabulce? Úvodní vhazování je na plánu v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos

O soupeři

Soupiska

  • Brankáři: Kamil Šimeček, Jiří Matoušek, Martin Falter, Daniel Dolejš.
  • Obránci: Jiří Krisl, Radek Havel, David Chroboček, Tomáš Drtil, Viktor Postnikov, Robin Staněk, Jaroslav Mrowiec, Jakub Dudek, Vojtěch Ševeček.
  • Útočníci: Jan Maruna, Marek Sikora, Petr Kanko, Jakub Kotala, Jiří Fronk, Jakub Illéš, Vojtěch Tomi, Marek Kalus, Tomáš Gřeš, Jan Hudeček, Lukáš Bednář, Radek Pořízek, Dominik Cihlář, Vlastimil Malina, Jan Bambula, Roman Rác, Jakub Matai, Daniel Kurovský, Jozef Baláž, Marek Haas.

Uplynulou sezonu zakončil Havířov na dvanáctém místě se ztrátou šesti bodů na předkolo play-off. S výsledkem nebylo vedení AZ spokojeno, před startem letošního ročníku navýšil rozpočet a přivedl několik zajímavých hráčů, například Marka Sikoru. Navíc, novým generálním partnerem klubu je společnost Residomo. S tím také přichází novinka, klub se nyní jmenuje AZ RESIDOMO Havířov. „Myslím, že bychom mohli hrát kolem šestého místa," prohlásil klubový manažer Patrik Rimmel. Střídavé starty má do moravskoslezského celku vyřízené třeba brankář Daniel Dolejš, jenž v dosavadním průběhu WSM ligy odehrál za AZet nejvíce zápasů (5).

Zatím se plnit přání manažera nedaří. Havířov se nachází ve spodní části tabulky, na dvanácté pozici s jedenácti body. V devátém kole přivítali Havířovští hokejisté na domácím ledě Ústí nad Labem. Ještě v třicáté minutě vedl AZet 4:1, ovšem poté doslova vybouchl. V čase 31:00 nastartoval obrat hostů Roubík a ještě ve druhé dvacetiminutovce Ústí otočilo vývoj zápasu. Ve třetí části si skóre ohlídalo a navrch přidalo další tři fíky, Slovan tak zvítězil 8:4. Po této katastrofě se vedení Havířova rozhodlo sáhnout do kádru. Klubu zamávala trojice hráčů - brankář Marek Laco, bek Marcel Petran a forvard Petr Beránek. Slabiny může AZ najít v oslabeních. V těch je nejhorší z celé ligy, s tragickou úspěšností ubráněných přesilovek, pouhých 67,27 %.

Koho sledovat - "Vítkovické trio"

Řeč je o třech útočnících, jenž se nevešli do sestavy vítkovické Ridery a proto se rozehrávají v Havířově - Jan Hudeček, Marek Kalus a Vojtěch Tomi. Dvaadvacetiletý Hudeček je nejlepším střelcem týmu. V devíti odehraných zápasech nastřílel čtyři góly a na další tři přihrál, společně s Markem Kalusem (2+5) se dělí o místo nejproduktivnějšího hráče. Špatně si nevede ani Tomi, ba naopak. Po pěti duelech v havířovském dresu si drží průměr bodu na zápas (3+2).

Poznatky asistenta trenéra

„Jsem rád, že jsme poslední zápas na Slavii zvládli,“ říká na úvod Tomáš Mariška. Jak je známo, Energii se ze začátku venku příliš nevedlo. „Pevně věřím, že jsme to zlomili.“ Další utkání odehrají energetici v Havířově. „Čekáme podobný zápas jako na Slavii, s houževnatým a fyzicky silným soupeřem, který dobře forčekuje a hrozí z protiútoků. Na tyto věci se chceme připravit a podat co nejlepší výkon, abychom odvezli maximum možných bodů,“ konstatuje Mariška. Bude se vítězná sestava měnit? „Příliš změn neočekáváme, akorát by měl dostat prostor obránce Adam Rulík, kterého čeká první start, zasloužil si ho svými výkony za Sokolov,“ říká závěrem asistent trenéra.

Související články