HC Energie Karlovy Vary

Sledovat zápas z tribuny? Bylo to na houby, říká Tomáš Rachůnek

Tři týdny kvůli zranění do zápasu nenastoupil. Obnovenou premiéru si zapsal Tomáš Rachůnek v sobotním zápase v Třebíči a startu po delší době už se nemohl dočkat. „Bylo to na houby jen ležet doma nebo sledovat zápas z tribuny,“ říká s úsměvem tahoun karlovarské ofenzivy.
Utkání v Třebíči pro vás možná bylo těžší, než jste sami čekali…

Já osobně jsem to čekal už jen z toho důvodu, že jsem delší dobu nehrál. Třebíč hrála dobře, vyhecovala se na nás a hodně nás potrápila.

Vstup do zápasu vám úplně nevyšel, soupeř vás v první třetině hodně přestřílel. Čím si to vysvětlit?

Hraje se teď často, odehráli jsme hodně těžkých utkání. Dost jsme toho odehráli na Moravě, k tomu časté cestování. Myslím, že se to na nás mohlo podepsat. Je dobře, že jsme to utkání i přes únavu zvládli a vyhráli jsme.

Venku se vám, vyjma dvou zápasů na Kladně a v Kadani, moc nedařilo. Myslíte, že se to teď mohlo zlomit?

Doma proti nám soupeři hrají o mnoho odvážněji, než když přijedou k nám, takže je to určitě tím. Jsou na nás nahecovanější, než když dojedou sem, tady spíš vyčkávají a brání. Jsme rádi, že se to zvedlo a že vozíme body i zvenku.

Tři týdny jste nehrál. Jak jste se cítil na ledě?

Moc dobře jsme se ještě necítil. Budu ještě nějaký zápas potřebovat, abych se do toho dostal. Podvědomě jsem se trochu i hlídal, aby se to neopakovalo.

Jak probíhala regenerace? Co jste mohl dělat, co případně ne?

Prakticky jsem nemohl dělat vůbec nic. Teprve poslední týden jsem zvýšil intenzitu tréninku, protože jsem cítil, že tělo reaguje na zátěž dobře.

Jak moc jste se do zápasu těšil?

Těšil jsem se moc. Bylo to na houby jen ležet doma nebo sledovat zápas z tribuny (usmívá se).

Související články

Preview k zápasu | pá 20.10.2017

Energetici se pokusí podruhé zdolat Třebíč