HC Energie Karlovy Vary

Rozhodly nevyužité šance, přiznává Balán

Stanislav Balán se vrátil do hry po dlouhodobé zdravotní pauze. Svůj návrat oslavil brankou, která přesto energetikům na zisk bodů nestačila.

Stando, duel s Ústím rozhodly nevyužité přesilové hry, souhlasíte?
Řekl bych, že celkově v zápase rozhodly nevyužité šance, které jsme měli. Celé utkání bylo jen o nás. Osobně si myslím, že všechny zápasy, které nás v první lize čekají, budou pouze o nás, našich chybách a neproměňování našich šancí.

Energie vyslala téměř 50 střel na brankáře Růžičku, proč se vám tedy nepodařilo vstřelit více branek?
Těžko říct. Jednoduše se nám nedařilo. Několikrát jsme netrefili prázdnou bránu, dostali jsme se do šancí, které se nám ale nepodařilo proměnit. Bohužel nevím, v čem byla chyba. Nesmíme si nad tím lámat hlavu, musíme na to zapomenout a soustředit se na další zápas.

Ústí nepatří k celkům, které hodně střílí, přesto dává nejvíce branek. Byli jste na to připraveni? Věděli jsme, že jako jediný mančaft v celé lize dal více gólu než my. Počítali jsme s tím, že nám může dát hodně branek, navíc má dobré přesilové hry, ve kterých dokáže skórovat. Za celý zápas hosté vystřelili snad patnáctkrát a dokázali nám vstřelit tři branky. S naším počtem střel jsme rozvlnili síť za Růžičkou pouze dvakrát, to je špatné.

Ve třetí třetině došlo ke spornému vyloučení Tomáše Závorky, se kterým však nikdo nesouhlasil. Jak jste situaci viděl vy?
My musíme akceptovat rozhodnutí sudích, i když se nám třeba nelíbí. Pokud rozhodčí usoudil, že se jednalo o faul, musíme to přijmout, i když s výrokem vnitřně nesouhlasíme.

Čekají vás tři domácí zápasy, který bude nejatraktivnější?
Samozřejmě bude nejzajímavější pro fanoušky duel s Kladnem. Na tyto zápasy chodí pokaždé hodně lidí.

Nastoupil jste po dlouhodobém zranění, jak se vám nastupovalo?
Byl jsem dlouho mimo hru, podstoupil jsem menší zákrok v nemocnici, právě proto trvala má rekonvalescence déle. Ze začátku zápasu jsem měl problémy s dechem. Příliš jsem se nezabýval tím, jestli mě někdo praštil nebo jsem špatně spadl.

Vstřelil jste druhou branku energetiků, to byl aspoň pro vás pěkný návrat...
Dalo by se říct. Jenže ve druhé třetině jsem dvakrát netrefil prázdnou bránu, kdybych šance využil, tak zápas mohl třeba vypadat úplně jinak.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | út 24.10.2017

KV Arena uvidí souboj dvou nejlepších útoků