HC Energie Karlovy Vary

Musíme zlomit venkovní nezdary, nabádá Zadražil

Po pondělní porážce s českobudějovickým Motorem zaváhala Energie také na prostějovském ledě. Svůj letošní debut si v karlovarském dresu odbyl útočník Matěj Zadražil. Ani on však porážce svého mužstva nezabránil.

Matěji, jak byste zhodnotil utkání s Prostějovem?
Prohráli jsme, takže negativně. Bohužel máme na svém kontě druhou porážku v řadě. Nezbývá, než se vzchopit a zase se vrátit na vítěznou vlnu.

Co utkání rozhodlo? V čem byli domácí hokejisté lepší?
Nemyslím si, že by byl Prostějov lepší. My jsme za stavu 1:0 pro nás nevyužili velké šance. Soupeř pak vyrovnal nešťastnou střelou od modré a následně šel v naší přesilovce do vedení. To se nám nesmí stávat.

Ze dvou posledních utkání jste inkasovali třikrát při vlastní přesilovce, co s tím?
No, musíme se z toho každopádně poučit. Každý gól obdržený ve vlastní přesilovce totiž sráží sebevědomí. Ale já věřím, že si vše rozebereme na videu a už se to nebude opakovat.

Do sestavy jste se dostal vůbec poprvé v sezoně. Těšil jste se na zápas?
Musím uznat, že jsem se těšil moc. Čekání na šanci bylo dlouhé. O tom, že v Prostějově nastoupím, jsem se dozvěděl dva dny předem a ihned se začal připravovat.

Nastoupil jste ve čtvrté formaci, jak se vám hrálo?
Já tady všechny kluky znám, takže s adaptací nebyl problém. Naším úkolem bylo vše hrnout na branku a získávat pásmo pro ostatní lajny. Myslím, že tohle se nám dařilo, byť jsme se ke konci na led už moc nedostávali.

Jaký teď bude další program?
Jedeme rychle domů a doufám, že dorazíme co nejdříve. Ráno máme klasicky trénink a pak už se budeme chystat na Kadaň, kterou musíme v sobotu bezpodmínečně porazit.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | út 21.11.2017

Karlovarští se pokusí zastavit rozjeté Jestřáby