HC Energie Karlovy Vary

Listopad uzavře souboj s Frýdkem-Místkem

Poslední listopadové utkání odehraje Energie tuto středu. Od 17:30 na domácím ledě přivítá Frýdek-Místek. První vzájemný souboj v KV Areně vyšel lépe pro Karlovarské, na svém ledě naopak uspěli rysi. Neváhejte dorazit přímo na místo činu a podpořit energetiky!
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sestava Frýdku z předešlého utkání

  • Strmeň (L. Daneček) – Zahradníček, Ovčačík, Matyáš, Haman, Piegl, Bartko – J. Kalus, Pechanec, Bajtek – Christov, Osmík, Harkabus – Kafka, Przybyla, Klimša – Raška, Peterek, Kvasnica

Frýdek-Místek je stále v těsném závěsu za elitní pětkou tabulky WSM ligy. Na kontě mají rysi 42 bodů, a patří jim tak osmá příčka. Na pátý Prostějov ztrácejí pouhý bod. Středeční bitva bude zároveň soubojem nejlepšího celku na domácím ledě (Energie) a Frýdku, který je druhým nejlepším celkem venku. Frýdecko-místečtí odehráli na ledě soupeřů čtrnáct zápasů, ze kterých vybojovali devatenáct bodů. S Karlovými Vary se letos rysi potkali dvakrát. V prvním kole se po prodloužení radovali energetici, ve čtrnáctém naopak Frýdek, shodou okolností též v prodloužení. V posledních třech odehraných duelech získalo mužstvo z Moravskoslezského kraje jen dva body za vítězství v prodloužení 6:5 nad Vsetínem. Kdo ovládne poslední souboj Energie s rysy v KV Areně v základní části?

Statistické okénko

Přesilové hry: 20 % - 5. místo, během početních výhod vyslali 175 střel (4. místo)
Oslabení: 81,4 % - 8. místo
Tresty: 439 trestných minut - 3. místo
Zblokované střely: 290 střel (průměr 10,7 střel na zápas - 4. místo)
Střelba na branku: průměr na zápas - 28,4 střel - 6. místo
Úspěšnost střelby: 9,4% - 7. místo
Vhazování: 45,9% úspěšnost na vhazování - 13. místo

Koho sledovat

Antonínu Pechanci se letos daří. Šestadvacetiletý forvard vládne týmovému kanadskému bodování s 21 body. Navíc je dvorním nahravačem, zaznamenal již šestnáct asistencí. V celoligovém porovnání je v tomto ohledu na pátém místě, před ním je například karlovarský bek Matic Podlipnik. Povedený ročník zažívá i Jan Strmeň. Gólman, který před sezonou přišel z Chomutova. Gólman Frýdku naskočil na pět zápasů i do Tipsport extraligy v dresu partnerského Třince. Poslední utkání s Karlovým Vary ale odchytala dvojka, zkušenější Lukáš Daneček, jenž tehdy nedovolil energetikům skórovat. V dresu rysů se pravděpodobně objeví i dvojice karlovarských útočníků - Tomáš Harkabus a Martin Osmík. „Tomáš s Martinem proti nám nastoupit mohou. Stále nám jde o přípravu na závěr soutěže a čím více těžkých zápasů odehrají, tím lépe,“ komentuje situaci sportovní manažer Jaromír Kverka starší.

Poznatky asistenta trenéra

Energetici přivítají po výhře nad Kadaní Frýdek, se kterým se potkají letos již potřetí. „Bude to podobný soupeř, jako byla Kadaň. Mají mladé perspektivní mužstvo se spoustou mládežnických reprezentantů. Víme, jak hráli ta předchozí utkání. Velmi aktivně, velmi obětavě a s tímto se budeme muset vypořádat a především proměňovat šance, které si vytvoříme,“ říká Tomáš Mariška. Co si jeho svěřenci odnášejí z náročného utkání s Trhači? „Především to, že každý zápas je těžký a je jedno, jestli hrajete s prvním nebo posledním týmem tabulky. Nikdo utkání nevypustí a nedá nám ho zadarmo, musíme si to odpracovat a od první mnuty si jít za vítězstvím. Věříme, že ve středu zvládneme klání lépe než s Kadaní,“ hlásí asistent trenéra.

Jak se asistentovi Martina Pešouta líbil výkon nové akvizice v obraně? „Myslím, že Sabahudin Kovačevič podal velmi dobrý výkon. Je na něm vidět, že má mezinárodní zkušenosti, že nezmatkoval pod tlakem a dobře rozehrával. Na to, že tu byl krátce a ihned se zapojil do utkání, to byl nadstandardní výkon. Věřím, že své kvality prokáže ještě víc a bude platným členem našeho týmu,“ dodává Mariška. Klání si Frýdkem určitě neodehraje Dávid Gríger, který je stále na marodce. Otazník visí nad startem Ondřeje Beránka.

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 30.11.2017

Gól v oslabení byl klíčový, říká Rezek