HC Energie Karlovy Vary

Venkovní série pokračuje na benáteckém ledě

Energetici po reprezentační přestávce opět zajíždí na stadion soupeře. Na ledě Benátek se představí letos vůbec poprvé. Dokáží svěřenci trenérů Pešouta a Marišky navázat na vítězné utkání v Ústí nad Labem? Úvodní vhazování je naplánováno na 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Sestava Benták z předešlého utkání

  • Kořenář – Husa, T. Hanousek, Niko, Havlín, Jandejsek, Mirochnikov – Teplý, J. Mikyska, Z. Král – Hrníčko, Bittner, Vantuch – R. Veselý, Nezbeda, Bělohorský – Šír, Burda, Wiencek

Benátky jsou na tom bledě. Farma Liberce byla podle mnohých před začátkem soutěže považována za černého koně sezony. V tuto chvíli tomu ovšem nic ani trochu nenapovídá. Třinácté místo v tabulce a na kontě dvacet čtyři bodů, navíc posledních devět duelů v řadě Benátečtí prohráli. Skóre 68:115 vše jen potvrzuje - druhá nejhorší defenzíva i ofenzíva ve WSM lize. S energetiky se svěřenci trenéra Kudrny letos velmi trápí, vždyť v prvním i druhém vzájemném souboji schytali z karlovarských holí osm gólů. Obě utkání se hrála v KV Areně, nyní však budou v domácím prostředí Benátky. O výhodu se ovšem úplně nejedná, předposlední celek tabulky má pochopitelně nepříznivá čísla i na domácím ledě, z třinácti zápasů získali benátečtí hokejisté stejný počet bodů, hůře je na tom už jen Kadaň.

Statistické okénko


Přesilové hry: 17,4% úspěšnost - 8. místo; během nichž vyslali 167 střel (11. místo)
Oslabení: 79,4 % - 11. místo; šlo na ně 265 střel (nejvíc v lize), zároveň nejvíce osalbení v lize (175)
Tresty: 616 trestných minut - nejvíce v lize
Zblokované střely: 342 střel (průměr na zápas - 11,8 střel - 1. místo)
Střelba na branku: Průměr na zápas - 24,3 střel (13. místo)
Úspěšnost střelby: 9,5 % - 6. místo
Vhazování: 44% úspěšnost na buly - nejhorší v lize

Koho sledovat

Produktivitě suverénně vládne Zdeněk Král. Jedenadvacetletý forvard nasbíral v dosavadním průběhu dvacet dva bodů, šest gólů a šestnáct asistencí. Druhý v týmovém bodování je Matěj Psota (4+9). Přes nepříznivé výsledky si v brankovišti vede velmi slušně mladý Josef Kořenář. Mládežnický reprezentant má 91% úspěšnost zásahů. Ve statistice +/- patří mezi světlé výjimky například Vratislav Kunst, jenž odehrál 25 zápasů a v této statistice má jeden kladný bod.

Související články