HC Energie Karlovy Vary

Konečnou zastávkou venkovního tripu je Přerov

Karlovarští zakončí dlouhou sérii čtyř utkání na ledě soupeřů v řadě, v Meo aréně se představí podruhé v sezoně. Podaří se jim odčinit porážku z úvodního souboje s přerovskými Zubry, nebo odjedou opět s prázdnou? Úvodní buly bude vhozeno v 18:00, netradičně v pátek.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Sestava Přerova z předešlého utkání

  • Klimeš (Šimboch) – Malina, Chmelíř, Lenďák, Zbořil, Pala (A), Běhal – T. Doležal, T. Sýkora (C), Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, Navrátil – Goiš, Popelka, F. Dvořák – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Gago

Zubři mohou být jedním z velkých překvapení sezony, pakliže budou pokračovat v podobných výkonech jako dosud. Patří jim čtvrtá příčka s šedesáti body. Na druhé místo, o které se s šedesáti třemi body přetahují energetici s Kladnem, ztrácí body tři. Pokud tedy souboj se Západočechy dopadne lépe pro celek z Olomouckého kraje, budou mít obě mužstva shodně. Přerovští již letos dokázali Energii porazit. Na kluzišti Meo arény tehdy Zubři uhráli fotbalový výsledek 1:0, karlovarským střelcům zneškodnil všech 39 pokusů Juraj Šimboch. V druhém vzájemném souboji, na ledě KV Areny už Karlovy Vary roli papírového favorita potvrdily a zvítězily 4:2. V uplynulém ligovém kole se Zubři představili na ústeckém ledě, kde podlehli místnímu Slovanu 1:3, jedninou branku Přerova obstaral útočník Jiří Goiš.

Statistické okénko

HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 18,24 % (6. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 90,85 % (2. místo v lize)
Tresty 360 TM (12. místo v lize)
Zblokované střely 209 (14. místo v lize)
Střely na branku 33,61 průměrně za zápas (2. místo v lize)
Úspěšnost střelby 10,10 % (4. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 55,27 % (2. místo v lize)
HC ZUBR Přerov
Úspěšnost přesilovek 16,77 % (9. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 84,94 % (5. místo v lize)
Tresty 499 TM (4. místo v lize)
Zblokované střely 248 (10. místo v lize)
Střely na branku 30,2 průměrně za zápas (4. místo v lize)
Úspěšnost střelby 8,7 % (10. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 56,65 % (1. místo v lize)

Koho sledovat

Přerov se může pyšnit a spoléhat na vyrovnanou gólmanskou dvojicí. O dva roky mladší Lukáš Klimeš odchytal o duel více, než jeho kolega Juraj Šimboch. Oba maskovaní muži mají 92,7% úspěšnost zásahů. V tomto ohledu jsou mezi brankáři na šestém, potažmo sedmém místě. Mimochodem největší úspěšnost zákroků ve WSM lize má karlovarský Filip Novotný. Nejproduktivnějším Zubrem je Roman Pšurný. Forvard, jenž si vyzkoušel i angažmá v dresu Energie, zaznamenal během třiatřiceti klání sedm branek a patnáct gólových asistencí.

Související články