HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý: Nebyli jsme dostatečně produktivní

Karlovarští hokejisté podlehli v posledním soutěžním utkání roku 2017 pražské Slavii 1:2 po samostatných nájezdech. Jedinou branku vsítil kapitán Energie Václav Skuhravý, který se prosadil také v nájezdové loterii. Bohužel to jeho celku vítězství nepřineslo.

Václave, ze Slavie si odvážíte bod. Co utkání rozhodlo?

Myslím si, že jsme odehráli vyrovnané utkání. Byli jsme lepší v úvodní třetině, ale ta druhá zase patřila domácím. Do třetího dějství jsme šli s tím, že výsledek ubráníme, ale bohužel se nám to nepodařilo. Možná jsme hráli třetí třetinu zbytečně pasivně.

Inkasovali jste při soupeřově power-play, před kterou jste si vzali oddechový čas. Kde se stala chyba?

Power-play jsme si nebrali kvůli nějaké speciální taktice. Ale potřebovali jsme nechat odpočinout kluky, kteří měli předtím docela dlouhé střídání zakončené zakázaným uvolněním. A chyba se stala za naší brankou, odkud dokázali domácí dostat puk před branku na najíždějícího útočníka, který to tam, i díky nešťastné teči našeho obránce, dostal.

O vítězi rozhodly samostatné nájezdy, tedy neoblíbená disciplína. Hlásí se hráči na nájezdy dobrovolně, nebo všechny exekutory určují trenéři?

Většinou o tom rozhodují trenéři. Já osobně jsem si věřil a v nájezdu samotném čekal na to, jak proti mně bude chytat brankář. Byl menšího vzrůstu, proto jsem nepředpokládal, že bude místo na střelu po ledě. Ale nakonec se místo ukázalo a já ho naštěstí dokázal trefit.

Oba předchozí vzájemné zápasy jste vysoce vyhráli. Myslíte, že se na Vás Slavia speciálně připravila?

To si rozhodně nemyslím. Takticky byly všechny tři zápasy úplně stejné. Pouze jsme byli v těch dvou předchozích produktivní a dokázali využít všechny šance, což se v pátek nepodařilo.

Jaký vás čeká následující program?

V sobotu máme charitativní derby se Sokolovem a následně dostaneme dva dny volno, abychom oslavili Silvestra. A potom už se začneme normálně připravovat na další zápasy.

V Edenu bylo mnoho karlovarských fanoušků. Co byste jim popřál do nového roku?

Přeji všem našim fanouškům a jejich rodinám hodně štěstí a zdraví, hlavně zdraví, to je nejdůležitější.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 5.1.2018

Balán: Ostatní zápasy budou vypadat lépe