HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Juniorům končí základní část, dorost čekají dvě domácí bitvy

Závěrečný lednový víkend bude pro juniorku poslední možností zamíchat pořadím extraligy a ač je účast v play-off již mimo možnosti Vlčí smečky, bude hrdě bojovat o každý bod. Výstroj budou muset pořádně propotit starší dorostenci, ty čeká silná Slavia a neméně kvalitní kladenští Rytíři. Zato pro žáky je připraven o trochu mírnější program, narozdíl od minulého týdne budou hrát jen jednou, mohou si tak odpočinout od náročných dvoudenních zápolení.

DHL extraliga juniorů

33. kolo - 26.1.2018

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava od 18:30
Dukle se v letošní sezoně nijak zvlášť nedaří, přesto si ze 13. pozici na Energii drží náskok pěti příček a osmi bodů. V průběhu celého roku měla Jihlava formu jako na houpačce, nevytvořila si žádné delší série výher ani proher. Energetikům hraje do karet výhra po nájezdech z minulého vzájemného duelu, a také fakt, že Jihlavští jsou druhým nejhorším týmem soutěže v utkáních na venkovním ledě. Kvůli nedávné epidemii příušnic v jihlavských řadách a s tím spojeným přeložením zápasů musí Dukla hrát neuvěřitelných sedm utkání v pouhých devíti dnech, zatím se s tím však vypořádávají poměrně úspěšně, v úterý dokonce otočili utkání se silným Brnem z 3:7 na 8:7.

34. kolo - 27.1.2018

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno od 12:30
Brněnská Kometa je gigant juniorské extraligy, v současnosti kontrolují druhou pozici a na vedoucí Plzeň ztrácí jediný bod. V kalendářním roce 2018 se však Brno herně dosti trápí, z posledních šesti utkání prohráli hned čtyřikrát a jejich nejistých výkonů by Energie mohla využít. V úvodu sezony byli Západočeši také jedním z mála týmů, které dokázali Kometu potrápit, vzájemný duel skončil výhrou Moravanů až po nájezdech.

Extraliga staršího dorostu

17. kolo o umístění v play-off - 25.1.2018

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha od 18:00
Duel se Slavií bude klaním dvou kvalitních celků z horních pater tabulky, aktuálně pátí sešívaní mají na energetiky jen čtyřbodový náskok. Zajímavé bude sledovat souboj na domácím ledě kvalitní Energie a naopak venku dobře hrající Slavie, která v minulém kole zlomila třízápasovou sérii proher. Západočeši budou chtít zopakovat úspěch s dřívějších kol sezony, kdy Pražany porazili 2:1.

16. kolo o umístění v play-off - 26.1.2018

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno od 15:00
Karlovy Vary a Kladno se znají velice dobře, několikrát spolu zápolili již ve skupinové fázi soutěže, kde byli o sedm bodů úspěšnější energetici. Ti mají hubený náskok i v boji o play-off, tříbodové manko však mohou Rytíři rychle smazat díky jednomu utkání k dobru. Středočeši též vyhráli čtyři z předchozích pěti vzájemných střetnutí s Energií a jedinou porážku si připsali ve vůbec prvním utkání roku, zdá se tedy, že si na Západočechy vytvořili poměrně úspěšný recept.

Eliod extraliga mladšího dorostu

Nadstavba 10. kolo - 25.1.2018

HC Energie Karlovy Vary - HC Meteor Třemošná od 15:25
Meteor je pomyslnou kotvou táhnut ke dnu skupiny C, od druhé Energie jej dělí propastných 19 bodů. Třemošnou také trápí nepříliš kvalitní forma, z posledních sedmi klání si připsali jen dvě výhry, jedna z nich však byla právě proti Karlovarským. Ti nicméně ovládli oba předcházející vzájemné souboje a optimistická očekávání přináší i jejich nadprůměrné výkony v KV Areně v kombinaci s defenzivními výpadky Meteoru.

Liga mladšího dorostu

Nadstavba 11. kolo - 27.1.2018

HC Energie Karlovy Vary "B" - HC Hvězda Praha od 12:00

Liga žáků 8. tříd

23. kolo - 28.1.2018

HC Energie Karlovy Vary - HC Stadion Litoměřice od 11:00

Liga žáků 7. tříd

25. kolo - 27.1.2018

HC Děčín - HC Energie Karlovy Vary od 11:45

Liga žáků 6. tříd

23. kolo - 28.1.2018

HC Energie Karlovy Vary - HC Stadion Litoměřice od 9:00

Liga žáků 5. tříd

25. kolo - 27.1.2018

HC Děčín - HC Energie Karlovy Vary od 9:45