HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Beránek: Musíme sklopit uši a dál pracovat

Po měsíční absenci způsobené zraněním se v sestavě Energie znovu objevil Ondřej Beránek, karlovarská mašina na góly. Návrat měl však pro něj hořkou pachuť, Karlovy Vary totiž překvapivě padly na ledě předposledních Benátek 0:2. V našem rozhovoru promluvil o svém návratu do plné akce a prozradil také, jaká je potřebná příprava před utkáním se silnými kladenskými Rytíři.

Ondro, první zápas po zranění, jak jste cítil? Byl to hořký návrat s tímto výsledkem?
Nebylo to nic jednoduchého, myslím si, že jsme to podcenili. První třetina byla strašná, byli jsme ve všem pozadu. Ve druhé jsme se snažili s tím něco udělat, trošku jsme to zlepšili a ve třetí třetině jsme do toho dali všechno, ale bohužel jsme už nedotáhli náskok Benátek.

Benátky jste v minulých zápasech vždy jasně porazili. Proč to nevyšlo nyní?
Každý zápas je jiný. Bohužel se to takto stalo, musíme sklopit uši, tvrdě pracovat dál a vyhrát ve středu na Kladně.

Jak to vypadalo po zápase v kabině?
Nebylo to nic příjemného, každá prohra bolí a zejména s předposledním týmem. Tím je (HC Benátky nad Jizerou, pozn. red.) nechci nijak shazovat, myslím si, že hráli dobře a byli lepší než my.

Jak jste se cítil poprvé po několika týdnech na ledě? Měsíc jste nehrál soutěžní zápas.
Nebylo to ono, když měsíc nehrajete, chybí vám zápasy. Doháněl jsem kondici na ledě, ale nebyla tu herní vytíženost, nebylo to prostě ono. Musím se do toho postupem času dostat a věřím, že to bude lepší.

Letos jste byl zraněný už poněkolikáté. Zažil jste někdy takový ročník?
Takovou sezonu jsem ještě v životě nezažil. Doufám, že jsem si to vybral na dlouho dopředu, a že už to nikdy nezažiji, protože letos to bylo opravdu strašné.

Ve středu hrajete proti Kladnu, jak se na něj připravit? Je to těžký soupeř, hrajete vlastně o šest bodů.
Musíme se na něj připravit kvalitně, bude to opravdu náročný zápas a uděláme vše pro to, abychom vyhráli. Hráli jsme proti nim (hráči Rytířů Kladno, pozn. red.) dobře, je to kvalitní tým, takže to bude i dobrý hokej. Musíme vyhrát a uděláme pro to všechno.

Vyhovuje vám spíš soupeř tohoto typu, který hraje ofenzivní hokej?
Podle mě určitě, je lepší prostě hrát hokej, než se pouštět pořád do plných. Bude to soupeř pro nás a uděláme si rovnou prověrku na play-off.

Děkuji za rozhovor.

Související články