HC Energie Karlovy Vary

Dobré přesilovky? Pluty začal střílet, vtipkoval Sičák

Čtvrtou branku Energie na půdě Litoměřic ve středečním střetnutí zaznamenal obránce Vladimír Sičák. Kosmetickou úpravou skóre již dříve rozhodnutého zápasu tak podtrhl suverénní výkon, který tentokrát Karlovarští proti kališníkům podali. „Mají v kádru spoustu mladých, možná se dnes špatně vyspali,“ říká nejzkušenější energetik v pozápasovém hodnocení.

Vláďo, minule jste v Litoměřicích prohráli, tentokrát musíte odjíždět spokojenější…
Minule jsme tu hráli moc komplikovaně, chtěli jsme hrát hokej a nezačali jsme dobře. Dnes jsme na ně vlítli a víceméně hned v první třetině jsme rozhodli. První třetina nám vyšla a zbytek utkání už se od toho odvíjel.

Přesto, neměli jste minulou prohru gólem z poslední vteřiny v hlavách?
Myslím, že vůbec ne. Věděli jsme, že jsme o 30 bodů výš a že to musíme uhrát. Že Budějovice hrají se Vsetínem a před námi jsou těžké zápasy. Řekli jsme si, že s takovými týmy musíme uhrát body pro případ, že bychom pak v těžkých zápasech ztratili.

Jak moc vám pomohl rychlý gól?
Pomohl tomu dost. Věděli jsme, že jsme s nimi letos hráli těžké vyrovnané zápasy. A když jsme jim teď dali druhý gól, tak jsme se uklidnili.

Po předešlých zápasech s houževnatými soupeři dnešní výhra vypadala poměrně jednoznačně…
Mají v kádru spoustu mladých kluků a je tam takové to, že jak se vyspí, tak hrajou. Možná, že dnes se zrovna vyspali špatně.

Ve třetím zápase jste využili přesilovou hru. Co jste změnili, že se začalo dařit?
To nevím, asi že Pluty (Michal Plutnar, pozn. red.) začal střílet (smích).

V prvním útoku dnes nastoupil Dan Vrdlovec a zdálo se, že to fungovalo dobře…
Myslím, že s Balim (Stanislav Balán, pozn. red.) jsou na tom herně podobně. Navíc soupeř dnes, když dostal dva góly, tak už nehrál tak kvalitně. Ve druhé třetině jsme s první pětkou hráli snad pět minut u nich v pásmu.

V Energii působíte už čtvrtou sezonu, poprvé tu však hrajete nahoře v tabulce. Je ten rozdíl znát?
Rozdíl tam je. Tihle kluci neuměli vyhrávat a v extralize byli všichni mladí. Teď jsou trošku starší, hrají 1. ligu a vyhrává se. Hráč si v životě musí projít i těmi výherními sezonami. To se pomalu učíme a uvidíme, jak to bude vypadat dál.

Související články