HC Energie Karlovy Vary

Energetici přivítají pražskou Slavii. Zaútočí na ligový trůn?

KV Arena bude hostit stý duel mezi karlovarskou Energií a Slavií Praha v novodobé historii. Energetikům se proti tradičnímu soupeři z hlavního města v letošním ročníků daří, o čemž svědčí sedm bodů z tří zápasů pro lázeňské mužstvo. Neváhejte Karlovarské přijít podpořit, utkání započne v 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos | Stories
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sestava Slavie z předešlého utkání

  • Frodl (49. Polívka) – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička, Štibingr – M. Kadlec, Račuk, Z. Doležal – L. Krejčík, Šagát, Šmerha – Jankovský, Šafránek, Nedvídek – J. Doležal, Kubica, M. Ondráček

Tradiční karlovarský soupeř, s nimž jsou spojeny největší úspěchy Energie. Slavia sehraje se Západočechy stý vzájemný duel v novodobé historii. V předešlých 99 zápasech zaznamenali Pražané 50 výher, Karlovy Vary pak 45. Čtyři klání skočila remízou. V této sezoně brala Pešoutova družina dvě vítězství. V devátém kole na ledě Edenu se radovali hosté 5:1, o třináct kol později viděla KV Arena další přesvědčivý výsledek energetiků, v tomto případě 6:2. Slavia přeci jen jeden západočeský skalp ukořistila, po samostatných nájezdech v kole s pořadovým číslem třicet pět. Nyní přijíždí sešívaní s dvěma prohrami v zádech a touhou dotáhnout se na třetí Kladno. Na třetí Rytíře ztrácí svěřenci Milana Razýma tři body, se čtvrtým Prostějovem pak mají shodně třiaosmdesát bodů. Celek z hlavního města se pak může chlubit třiceti sedmi body z kluzišť soupeřů. Více bodů z venkovních zápasů vybojovala jen Energie (41). Ačkoliv mají oba týmy jisté místo ve vyřazovacích bojích, stále je o co hrát. Karlovarští útočí na první místo, Slavia pak na již zmíněnou třetí příčku.

Sestřih z prvního domácího souboje se Slavií

Koho sledovat

Jiří Drtina v dresu Energie

Pilířem a nepostradatelným členem pražské defenzívy je bezesporu Jiří Drtina. Dvaatřicetiletý obránce je s devíti góly a devatenácti asistencemi druhým nejproduktivnějším hráčem Slavie. Drtina se navíc drží v kladných číslech ve statistice +/- (+5). Vůbec nejproduktivnějším hráčem je David Šafránek (9+23), pro něhož je to nejúspěšnější ročník ve WSM lize v kariéře. Mezi třemi tyčemi mají trenéři z čeho vybírat. Jedničkou je Dominik Frodl s 92,7% úspěšností zásahů. Frodlovi kryje záda Patrik Polívka. Gólman se zkušenostmi z extraligy nebo zahraničí neprožívá oproti loňsku tolik vydařenou sezonu a jeho úspěšnost zákroků se rovná 88,37 %. Na střídavé starty přišel paradoxně z tábora věčného rivala, pražské Sparty, David Honzík, kterého velmi dobře znají fanoušci Energie.

Poznatky asistenta trenéra

„Pevně věřím, že navážeme na výkon z utkání na litoměřickém ledě,“ doufá Tomáš Mariška. „Slavia je jeden z adeptů na přední umístění v tabulce, rozhodně se tedy přijedou s cílem získat nějaké body,“ ví asistent trenéra. „Mají velké, silově dobře vybavené mužstvo, zkušené hráče. Na to se musíme připravit,“ varuje Mariška. Asistent Martina Pešouta vzpomíná i na poslední vzájemný duel obou celků. „Naposledy jsme tam prohráli na nájezdy, ačkoliv jsme podali dobrý výkon. I tam se ukázala kvalita soupeře. Nyní chceme v domácím prostředí jednoznačně vyhrát,“ říká. Na karlovarské straně bude v souboji s Pražany chybět jméno Dávida Grígera. „Dávid dostal jeden zápas volno, jelikož nedohrál minulý zápas. Naopak návrat hlásí Standa Balán se Sebastianem Gorčíkem,“ oznamuje kouč.

Autogramiáda

Během první přestávky bude pro fanoušky připravená autogramiáda, které se zúčastní Dávid Gríger a Michal Vachovec. Akce proběhne vedle recepce naproti vstupu.

Statistické okénko

HC Slavia Praha
Úspěšnost přesilovek 17,1 % (9. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 86,2 % (3. místo v lize)
Tresty 544 TM (10. místo v lize)
Zblokované střely 410 (8. místo v lize)
Střely na branku 28,5 za zápas (8. místo v lize)
Úspěšnost střelby 9,7 % (4. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 51,7 % (5. místo v lize)
HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 17,14 % (8. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 92,39 % (1. místo v lize)
Tresty 492 TM (13. místo v lize)
Zblokované střely 315 (14. místo v lize)
Střely na branku 33,77 za zápas (1. místo v lize)
Úspěšnost střelby 9,5 % (5. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 54,24 % (2. místo v lize)

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 11.2.2018

Chceme být první! hlásí Petr Stloukal