HC Energie Karlovy Vary

Nebojíme se přitvrdit, hlásí Vladimír Sičák

Patří k vůbec nejzkušenějším hráčům v karlovarské sestavě. Obránce Vladimír Sičák si v kariéře mimo jiné vyzkoušel i angažmá na jihu Čech právě v dresu Motoru. „Hrál jsem tam dva roky a předtím rok, když jsem byl mladý kluk. Beru to tak, že Vary jsou můj tým," říká jeden z pilířů západočeské defenzívy.

Vláďo, očekávali jste utkání s takovým nábojem?
Čekali jsme to. Budějovice jsou tým, který možná potkáme v baráži. Určitě proti nám chtěli vyhrát, stejně jako my proti nim. Přeci jen, třikrát nás dokázali porazit, tak alespoň jednou jsme to chtěli uhrát.

A porazit Motor se vám povedlo, může vás to povzbudit do dalších bojů?
Ano. V poslední době jsme doma nehráli dobře, zároveň jsme věděli, že Budějovicím se nedařilo venku. Nakonec to dopadlo dobře pro nás.

Souboj s Motorem byl letos nejnavštěvovanějším v KV Areně, může se rovnat atmosféře ze západočeského derby?
Asi ne. Já jsem tu čtvrtý rok a víceméně se prohrávalo. Teď jsem poprvé slyšel, že lidi na konci tleskali. Bylo to příjemnější než bučení.

Vy jste za České Budějovice hrál, navíc tam máte rodinu. Bylo to pro vás emotivní utkání?
Úplně ne, hrál jsem tam dva roky a předtím rok, když jsem byl mladý kluk, hodně jsem cestoval. Beru to tak, že Vary jsou můj tým a tady to končí.

V dresu Jihočechů jste nastoupil i proti Energii, můžete srovnat ty zápasy?
Nemohu, protože si je nepamatuji, je to fakt dávno (smích).

Ve druhé třetině byl v brankovišti sražen Filip Novotný, zatrnulo vám?
Já jsem byl u toho na ledě, takže zatrnulo. Poté jsem to ale viděl na kostce, gólmani to dobře prodávají, takže si nikdy nejste jistí, jak to doopravdy bylo. Opravdu tam do něj vjel špatně a nedalo se to řešit.

Hrálo se hodně do těla, vyhovují vám taková utkání? Nebojíte se přitvrdit?
Nebojíme, soupeři jsme se v tom tentokrát vyrovnali. Budějovičtí, když prohrávali, hráli trochu zákeřně. Nevím, jestli je to v takovéto části sezony zapotřebí.

V předešlém kole nechali trenéři odpočívat některé opory. Berete to jako chytrý tah s ohledem na blížící se play-off?
Máme v týmu pár hráčů, kteří potřebují odehrát patnáct zápasů (aby hráč mohl nastoupit v baráži, musí mít v základní části, potažmo v play-off odehráno patnáct zápasů, pozn. redakce). Trenér přišel s tím, že máme volno. Kluci odehráli dobrý zápas i bez nás. Když je tým rozjetý, měl by vítězit v jakémkoliv složení.

Vyřazovací část se blíží. Vyhlížíte nějakého soupeře, kterého byste vy osobně chtěl potkat?
Ani ne. Já si myslím, že play-off je takové zvláštní. Stejně musíte vyhrát čtyři zápasy a pak postupujete dál. Určitě je to jedno, klidně i s Džegrem (Jaromír Jágr, pozn. redakce) bych si rád zahrál. Necháme to, jak to dopadne.

Souboj o první místo je stále otevřený. Berete to tak, že první příčka je téměř vaše? Přeci jen, ještě vás čeká Prostějov, kde se vám letos příliš nedaří...
Ony i Budějovice prohrály 2:7 na jejich ledě. My to bereme tak, ať jsme první nebo druzí. Před zápasem jsme si řekli, že si jdeme zahrát hokej, což se povedlo, dali jsme čtyři góly. Myslím, že není důležité, jestli jsi první nebo druhý, hlavní je, že v play-off hraješ rozhodující zápasy doma.

Jak se na duel s Prostějovem připravit? Budu se opakovat, nedařilo se vám tam v předchozím střetnutí.
Moc dobře si to pamatuji, nedařilo se nám. Mají dobré přesilovky, dobře bruslí. Mají velké a silné hráče, to nám moc nevyhovuje. Na druhou stranu, my v poslední době hrajeme venku dobře. Nevím, zda Prostějov potřebuje zvítězit, tabulku příliš nesleduji, takže uvidíme, nějak se to vyvine.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | pá 16.2.2018

Hra o trůn. Porazí Energie poprvé Motor?