HC Energie Karlovy Vary

Podlipnik: Kluci si dělali legraci, že na ZOH jedeme jen na výlet

Hned dva zástupce má HC Energie na letošních zimních olympijských hrách. A nevedou si vůbec špatně. Matic Podlipnik a Sabahudin Kovačevič se se slovinskou reprezentací postarali o překvapení, když ve skupině B urvali dvoubodové výhry s USA a Slovenskem. „Stojíme jeden za druhým, jsme výborná parta. To je naše největší síla,“ říká Podlipnik v rozhovoru pro hokejkv.cz přímo z Jižní Koreje.

Matici, porazili jste Američany a teď i Slováky. Klobouk dolů…
Pocity jsou úžasné, ale my jsme sem přijeli s cílem, že budeme v každém zápase bojovat. Chceme postoupit do čtvrtfinále a za tím si jdeme. Musím poděkovat všem klukům v šatně. Jsme výborná parta, bojujeme jeden za druhého. Doufám, že takhle budeme pokračovat. Věřím tomu.

Slováky jste přehrávali, hlavně ve druhé třetině jste měli navrch…
Řekli jsme si, že v žádném případě nebudeme na nic čekat a vlétneme na ně. Nechtěli jsme bránit a odpalovat puky, chtěli jsme být aktivní. Dařilo se nám, v přesilovkách jsme dali dva rychlé góly. Pak jsme dostali bohužel gól minutu před koncem. Za výhrou jsme si šli celý zápas, a nakonec jsme jí získali.

Na konci jste sám v přesilovce měl dobrou šanci…
Podíval jsem se a zjistil jsem, že mám hodně místa, takže jsem udělal krok dopředu. Gólman si ale povyjel, zmenšil se mi střelecký úhel. Bohužel to tam nespadlo.

Jak vám bylo v prodloužení, kdy Slovensko hodně tlačilo?
Bylo to nervózní, protože jsme chtěli vyhrát. Celý zápas jsme hráli dobře, takže by byla škoda, kdybychom v prodloužení prohráli. Hra tři na tři je pro fanoušky úžasná. Hraje se rychle, je hodně protiútoků. Nakonec jsme to ale vydrželi a vyhráli na nájezdy.

Jak se vám obecně líbí na olympiádě?
Všechno je, jak má být. Už jsme to zažili v Soči, je to skoro stejné. Na jednom místě je spousta sportovců, užíváme si to. Je to výborné.

Co říkali spoluhráči z Karlových Varech před vaším odletem?
Přáli nám hodně štěstí a dělali si trošku srandu, že je nás málo, že tam stejně všichni pojedeme akorát na výlet. Už jsme ale dokázali, že můžeme hrát s každým. Nepovedl se nám zápas s Ruskem, ale rychle jsme se restartovali.

Co kdyby to v play-off vyšlo na zápas s Čechy?
Samozřejmě bych si rád zahrál s Českem. Myslím, že šanci máme s každým. Uvidíme, koho dostaneme, ale musíme ho porazit.

Kde je největší síla Slovinců?
Týmový výkon. Všichni tady stojíme jako jeden muž, nikdo není navíc. Stojíme jeden za druhým, jsme výborná parta. To je naše největší síla.