HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Slovinci v osmifinále, Klejna s Křemenem skórovali

Energetici se o víkendu vrátili na první místo prvoligové tabulky, ne všichni však v uplynulých dnech oblékli zelenobílý dres. Dvojice slovinských obránců Matic Podlipnik a Sabahudin Kovačevič bojuje na olympiádě v Pchjončchangu, své zastoupení měly Karlovy Vary také ve třech mládežnických kategoriích národního týmu.

Slovinci překvapují v Pchjongčchangu

Před začátkem olympijského turnaje se s nimi tolik nepočítalo, nakonec však Slovinci slaví postup do osmifinále ze druhého místa základní skupiny. Na úvod svěřenci finského kouče Savolainena překvapili výběr USA, po vysoké porážce od Rusů na závěr skupiny přehráli Slováky po nájezdech. V úterý tak budou s Norskem bojovat o postup do čtvrtfinále. Všechna tři utkání Slovinců odehrála také dvojice karlovarských obránců, Matic Podlipnik se Sabahudinem Kovačevičem nastupovali společně ve druhé obranné dvojici.

Výsledky Slovinska na OH v Pchjongčchangu

USA - Slovinsko 2:3p
Olympijští sportovci z Ruska - Slovinsko 8:2
Slovinsko - Slovensko 3:2sn

Osmnáctka překvapila USA, v Plymouthu však skončila poslední

Český národní tým do 18 let odehrál v uplynulém týdnu Turnaj 5 zemí v americkém Plymouthu. Svěřencům trenéra Josefa Bruka však generálka před dubnovým Mistrovstvím světa v Rusku nevyšla. Ve druhém zápase turnaje sice šokovala výhrou nad domácím výběrem, v ostatních zápasech ale padla a skončila poslední. Celý turnaj odehrála také dvojice karlovarských beků František Klejna a Filip Bernáth, oba po většinu času společně nastupovali v elitní obranné dvojici a zapsali se i do statistik. Klejna kuriózním gólem skóroval proti Rusku, Bernáth si připsal asistenci v úvodním duelu proti Finsku.

Výsledky Česka U18 v Plymouothu

Česko U18 - Finsko U18 2:3 (Bernáth 0+1)
Česko U18 - USA U18 6:2
Rusko U18 - Česko U18 9:2
(Klejna 1+0)
Švédsko U18 - Česko U18 4:1

Sedmnáctka uspěla ve Finsku, veze stříbro

Klání pěti národních týmů čekalo v uplynulém týdnu i na českou reprezentační sedmnáctku. Mužstvo vedené Petrem Hakenem ve finském Järvenpää nezklamalo. Čeští mladíci porazili Finy a Rusy, se Švédy ztratili duel v nájezdech, ačkoliv minutu před koncem vedli, a nebodovali pouze v zápase s favoritem z USA. Do všech čtyř utkání nastoupil také karlovarský útočník Adam Křemen, který se právě proti Američanům dokázal prosadit, když posbíral dva body za gól a asistenci. Mužstvo vede z pozice asistenta Václav Eismann, hlavní trenér karlovarského staršího dorostu.

Výsledky Česka U17 v Järvenpää

Finsko U17 - Česko U17 2:3
Česko U17 - Švědsko U17 2:3sn
Rusko U17 - Česko U17 2:3
USA U17 - Česko U17 8:3
(Křemen 1+1)

Úspěch v domácím prostředí, šestnáctka druhá v Přerově

Druhé místo na turnaji brali také čeští mladíci na domácím turnaji v Přerově. Hráči šestnáctky postupně udolali oba severské soupeře Finsko a Švédsko, v přímém souboji o prvenství pak jen těsně nestačili na Rusy. V zápasech proti Finsku a Švédsku dostal v brance šanci karlovarský brankář Jan Bednář.

Výsledky Česka U16 v Přerově

Česko U16 - Finsko U16 4:3 (Bednář odchytal celý zápas)
Česko U16 - Švédsko U16 4:3sn
Česko U16 - Rusko U16 0:1
(Bednář odchytal celý zápas)