HC Energie Karlovy Vary

Play-off startuje! Energie vyzve ve čtvrtfinále Vsetín

Karlovarští vstupují do nejdůležitější části sezony. Na svém ledě přivítají ve čtvrtfinálové sérii nepříjemného soka ze Vsetína. První střetnutí je na programu v úterý v 17:30, druhé pak bude hostit KV Arena o den později a ve stejný čas. Najděte si cestu do domácího hlediště a neváhejte podpořit energetiky, seč vám síly stačí, budou vás potřebovat!
První zápas: Online přenos | Video přenos | Vstupenky | Stories
Druhý zápas: Online přenos | Video přenos | Vstupenky | Stories

O soupeři

Vsetínská soupiska

  • B: Šurý, Horčička, Jekel, Pavelka
  • O: Dundáček, Frolo, Holomek, Slováček, Janáček, Krenželok, Ostrčil, Teper, Žák, Ondračka
  • Ú: Beránek, Březina, Hořanský, Illéš, Kajaba, Karafiát, Kopta, Kucharczyk, Markovič, Podešva, Pokorný, Protasenja, Půček, Šilhavý, Vávra, Vítek

Vsetín jde do čtvrtfinále v roli papírově slabšího, přesto z něj musejí mít Karlovarští respekt. Valaši dokázali soupeře z lázeňského města porazit třikrát ze čtyř případů a pokaždé rozdílem jediného gólu, z čehož jednou v prodloužení. O účasti nováčka WSM ligy v play-off nebylo jisto do konce posledního kola základní části. Robe zavítalo na led Třebíče, přičemž k postupu do vyřazovací části potřebovalo zdolat Horáckou Slavii za tři body. Svěřencům Jiřího Dopity se to podařilo a zásluhou pěti různých střelců i spolehlivého výkonu gólmana Pavelky odemkli brány čtvrtfinále z osmého místa ligové tabulky. Ve spojení se Vsetínem se často hovoří o bouřlivé domácí atmosféře, která žene "Ogary" za výhrou. Pro zajímavost, Valachům se dařilo i na venkovních kluzištích, kde z osmdesáti bodů vybojovali třicet sedm. Jedná se o čtvrtý nejlepší počin v letošním ročníku. Nyní však budou stát proti druhému nejúspěšnějšímu týmu na domácím bojišti. Energie v KV Areně obrala soupeře o čtyřiašedesát bodů. Obstojí proti nepříjemnému soupeři?

Čtěte také: Čtvrtfinále na Vsetíně - průvodce fanouška - tipy na cestu a ubytování

Koho sledovat

David Březina
Valašskou ofenzívu táhne jeden ze dvou nejlepších střelců celé soutěže. David Březina je pro Vsetín nenahraditelným dílkem do vysněné extraligové skládačky. Pětadvacetiletý forvard, jenž prožívá nejlepší rok v dospělém hokeji, má na kontě dvacet čtyři přesných zásahů, což z něj společně s prostějovským Divíškem dělá nejlepšího střelce WSM ligy. Navrch přidal nejproduktivnější Valach třiadvacet asistencí. Chytne formu i v nejdůležitější části sezony?

Důležitou roli bude mít vsetínský brankář. Ať už začne v kleci kdokoliv, nastoupí proti nejčastěji střílejícímu celku základní části. Na pozici jedničky pravděpodobně uvidíme statisticky nejlepšího maskovaného muže týmu. Jaroslav Pavelka má procentuální úspěšnost zákroků mírně přes 92 %. O necelé dva procentní body hůře je na tom sedmadvacetiletý Michal Šurý. K dispozici mají trenéři ještě Luboše Horčičku (89,35 %) a Pavla Jekela (87,10 %).

Z karlovarského tábora

Opora, na kterou budou energetici velmi spoléhat. Řeč je o statisticky nejlepším gólmanovi základní části, šestadvacetiletém Filipovi Novotném. Před sezonou přišel tento brankář, se zkušenostmi z KHL, z pražské Sparty a tento tah se karlovarskému vedení zatraceně vyplatil. Novotný má téměř 95% (!) úspěšnost zákroků a průměr 1,28 obdrženého gólu na zápas. V ofenzívě se vyplatí sledovat západočeský tryskáč, nejlepšího střelce Energie Jakuba Fleka. Karlovy Vary vstoupí do čtvrtfinále se sérií osmi klání, ve kterých dokázali Pešoutovi svěřenci bodovat.

Karlovarským fanouškům by pravděpodobně udělalo větší radost čtvrtfinále s Třebíčí. Naopak trenéři si soupeře nevybírali. „Říkali jsme, že uděláme vše proto, abychom šli do vyřazovací části z prvního místa a na koho narazíme,na toho narazíme,“ hlásí Tomáš Mariška. „Vyšel na nás Vsetín a my to respektujeme. Připravíme se na ně tak, abychom byli úspěšní, stejně jako v základní části,“ pokračuje asistent trenéra. Co ví trenérský štáb o nadcházejícím soupeři? „Vsetín je jistě velmi kvalitní a nepříjemný soupeř, kterému se výborně vydařil konec základní části, z nepostupové pozice se dotáhl do play-off,“ je si vědom Mariška. „Věřím, že máme dostatečně kvalitní tým a připravíme se na soupeře tak důkladně, abychom sérii úspěšně zvládli,“ dodává na závěr asistent Martina Pešouta.

Vstupenky

Předprodej vstupenek na domácí duely stále běží! Na první střetnutí je zakoupíte ZDE, na druhé pak ZDE. Pakliže raději kupujete lístky těsně před úvodním buly, nezoufejte. Pokladny otevírají v 16:00. Kompletní informace o vstupném na čtvrtfinále v samostatném článku

Jak si mužstva vedla v základní části?

VHK ROBE Vsetín
Úspěšnost přesilovek 11,5 % (13. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 82,3 % (9. místo v lize)
Tresty 740 TM (5. místo v lize)
Zblokované střely 556 (3. místo v lize)
Střely na branku 31,9 za zápas (3. místo v lize)
Úspěšnost střelby 9,9 % (4. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 47,8 % (10. místo v lize)
HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 17,87 % (6. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 92,06 % (1. místo v lize)
Tresty 534 TM (13. místo v lize)
Zblokované střely 353 (14. místo v lize)
Střely na branku 33,59 za zápas (1. místo v lize)
Úspěšnost střelby 9,6 % (6. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 54,37 % (2. místo v lize)

Související články

Ohlasy k zápasu | út 27.2.2018

Play-off je úplně jiná soutěž, soudí Osmík