HC Energie Karlovy Vary

První krok máme za sebou, jdeme dál, hlásí Novotný

Filip Novotný předvedl během čtvrtfinálových duelů famózní výkon. Pyšní se pouze třemi inkasovanými góly. Fantom celé série v rozhovoru po jejím konci především děkoval karlovarským fanouškům, kteří Západočechy dorazili podpořit i na daleký led soupeře. „Chtěl bych jim moc poděkovat, protože cesta na Vsetín trvá několik hodin. Nebylo to určitě jednoduché a patří jim obrovské uznání,“ říká Filip Novotný.

Filipe, jste v semifinále, přijde zasloužený odpočinek?
Ano, odpočinek je na pořadu dne. Utkání nás stála mnoho sil, musíme zregenerovat. Vsetín nebyl lehkým soupeřem. Další série nás čeká až za devět dní v úterý.

Během celé série jste inkasoval pouze tři branky, to je famózní výkon...
Za tímto výsledkem stojí celý tým. Kluci mi hodně pomáhají. Když mi například vypadne puk, tak obránci situaci zachraňují. Za to, že nedostáváme branky, musím poděkovat hlavně klukům.

Po inkasované druhé brance se Vsetín dostal opět do hry, neměli jste obavy o výsledek?
Takovou variantu jsme si vůbec nepřipouštěli. Za stavu 4:1 jsme do třetí třetiny nastupovali s tím, že chceme urvat vítězství, což se nám povedlo. Vsetín hrál v poslední části dobře, my jsme se snažili ubránit výsledek. Jsme rádi, že jsme postoupili. Je to první krok, který jsme udělali.

V čem vidíte klíč k postupu do semifinále?
Každý zápas byl těžký. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale není to tak. Vsetín nás hodně kousal a bylo to nepříjemné. Vždy první utkání z dvojzápasů bylo náročnější, protože měli dostatek sil. Když jsme nastupovali do druhého utkání v Karlových Varech, měli jsme ho více pod kontrolou. Tentokrát to však bylo ještě těžší. Když jsme inkasovali druhý gól, domácí se dokázali zvednout a snažili se s výsledkem něco udělat.

Tvrdou hru Vsetína jste okusil i vy sám...
Tohle je play-off, ke kterému tvrdá hra jednoduše patří. Musíme se s tím vypořádat.

Držíte si vyrovnané výkony, to je pro tým v play-off jistě hodně důležité...
Já bych chtěl opět poděkovat klukům, protože je také jejich zásluha. Opravdu mi hodně pomáhají. Vždy jsme v plném počtu v útočné i v obranné třetině, to je důležité a děláme to v týmu všichni.

Domácí půda nehrála ve čtvrtfinále tak důležitou roli, jak se zřejmě očekávalo...
Soustředili jsme se na každý zápas. Podle mě jsme si hru na Vsetíně užili. Již několik let je kulisa Valachů opravdu kvalitní. Poděkování patří fanouškům, kteří se zasluhují o úžasnou atmosféru Na Lapači. Doufám, že v Karlových Varech bude větší návštěvnost a zvedne se i kvalita fandění. Jsme rádi, že máme první krok za sebou, teď ale jdeme dál.

Po druhé třetině skandovali domácí fanoušci vaše jméno, v nepříliš hezkých chorálech...
Cestu na střídačku jsem si neužíval. Omlouval jsem se lidem, jelikož jsem vystřelil puk mimo hřiště, tak jsem se chtěl dětem a rodičům omluvit. V tom místě je krátké plexisklo a kotouč ho zkrátka přeskočil a spadl mezi diváky. Sice na mě někteří fanoušci házeli piva, ale to k tomu tak nějak patří.

Dorazila také menšina karlovarských fanoušků, byla jejich podpora přes hlasité Valachy vůbec slyšet?
Naši fanoušci slyšet byli. Ceníme si také podpory a jsme rádi, že jsme tu nebyli sami. Chtěl bych jim moc poděkovat, protože cesta na Vsetín trvá několik hodin, nebylo to určitě jednoduché a patří jim obrovské poděkování.

Díky, ať se daří!

Související články