HC Energie Karlovy Vary

Semifinále na Slavii - průvodce fanouška

V semifinále play-off WSM ligy narazí energetici na Slavii Praha. Třetí a čtvrtý zápas série hraný v Edenu jsou na programu o víkendu. V kombinaci se snadnou dopravní dostupností hlavního města jde doslova o ideální podmínky pro podporu karlovarských hokejistů i na ledě soupeře. V článku přinášíme nejdůležitější logistické informace k cestě do Prahy.

Jak do Edenu?

Výjezd s fanklubem

Carlsbad Ultras na třetí a čtvrtý semifinálový zápas vypravují autobusový výjezd. Kompletní informace na webu www.carlsbadultras.cz/vyjezdy.

Hromadnou dopravou

Možnosti dopravy do Prahy jsou v porovnání s jinými prvoligovými destinacemi doslova luxusní. Do hlavního města se z Karlových Varů nejlépe dostaneme autobusem. Na trase operují dva hlavní dopravci, RegioJet (Student Agency) a Flixbus. U obou můžeme (a doporučujeme) využít on-line rezervace. V případě Flixbusu můžeme využít i aktuální slevové akce na Slevomatu s možnou úsporou 30 %.

Cestu vlakem lze doporučit jen skalním příznivcům železniční dopravy a krás Ústeckého kraje, na pražské Hlavní nádraží pojedete přes 3 hodiny. České dráhy mají košatou nabídku druhů jízdenek a slev, pokud však nevlastníte žádnou slevovou kartu, můžete ušetřit například nákupem Včasné jízdenky nebo Skupinové jízdenky.

Vzorový itinerář:

17.3. 09:00 Karlovy Vary, terminál -> Praha, Florenc (RegioJet)
17.3. 11:15 Praha, Florenc -> oběd, ubytování
17.3. 14:30 začátek utkání
poslední autobusový spoj do KV odjíždí ve 21:00 z ÚAN Florenc

Autem

Navzdory stále nedokončené dálnici D6 vychází cesta autem nejrychleji, zvláště o víkendu, kdy se oba semifinálové zápasy v Praze hrají. Nezapomeneme, že pro cestu na dokočených úsecích D6 potřebujeme dálniční známku. Chceme-li si ušetřit nervy s řízením po Praze a hledáním parkovacího místa, můžeme vůz odstavit krátce po vjezdu do města na Vypichu. Na Kubánské náměstí (nejbližší zastávka k ZS Eden) nás odsud odveze tramvajová linka 22 a odměnou nám budou i zajímavé vyhlídky. Tramvaj během 45 minut projíždí například kolem Pražského hradu, Malostranského náměstí, Národního divadla nebo přes Náměstí Míru. Parkovat lze samozřejmě také v okolí stadionu a přilehlých ulicích. Výhodou je, že na Praze 10 dosud nebyly zavedeny parkovací modré zóny.

Upozorňujeme, že v sobotu 17. března od 17:30 se na Letné hraje fotbalové derby Sparta - Slavia. Před i po utkání lze proto očekávat ztíženou průjezdnost této oblasti!

Pokud vyrážíte autem a máte ještě volná místa, nezapomeňte je nabídnout dalším fanouškům na Facebooku, nebo třeba v systému spolujízd BlaBlaCar.

Ubytování

Oproti Vsetínu jsou možnosti ubytování v Praze téměř neomezené. Přímo na Kubánském náměstí mohou příznivci socialistické architektury využít Hotel Mars***, spoustu dalších možností pak najdeme např. na Booking.com.

Hlavní město je také rájem pro sdílené ubytování, ve kterém přenocování najdeme levněji než v hotelech. Stačí zapátrat na Airbnb, nově registrovaní na uvedeném odkazu navíc mohou využít slevy 725 Kč na první ubytování.

Vstupenky

Informace HC Slavia Praha k prodeji vstupenek na semifinále

Může se hodit