HC Energie Karlovy Vary

Gorčík přijde o závěr sezony, na vině je zraněné rameno

Kádr A-týmu Energie hlásí další citelnou ztrátu. Druhé semifinálové utkání proti Slavii Praha nedohrál Sebastian Gorčík, který kvůli poraněnému rameni přijde o zbytek letošní sezony.

Dvaadvacetiletý útočník se zranil na začátku 36. minuty, kdy při snaze o prostrčení kotouče podél mantinelu a střetu s protihráčem nešťastně upadl na pravé rameno. Diagnóza klubového lékaře, kterou se zástupci klubu dozvěděli během čtvrtečního odpoledne, zněla jasně. Léčba poraněného ramene si vyžádá až tři měsíce a pro důrazného forvarda tak letošní sezona skončila předčasně.

Sebastian Gorčík odehrál v tomto ročníku za Energii 50 zápasů v základní části, ve kterých zapsal 16 bodů (8+8). Ve vyřazovací části se Gorčíkovi dařilo střelecky, v šesti utkáních zaznamenal tři přesné zásahy a velkou měrou přispěl k jasnému postupu Západočechů přes Vsetín do semifinále play-off WSM ligy.

Rodák z Rýmařova je třetím klíčovým hráčem Energie, jenž je zapsán na marodku dlouhodobě zraněných hráčů. Na konci ledna nedohrál utkání na Kladně kvůli poraněné noze další útočník Michal Vachovec, konec sezony pak přineslo třetí čtvrtfinále play-off na Vsetíně pro zkušeného obránce Vladimíra Sičáka.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 14.3.2018

Do Edenu jedeme vyhrát, hlásí Matic Podlipnik