HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Podpora fanoušků nás nakopla

Po druhé výhře na ledě Slavie se karlovarská Energie oficiálně zapsala do historie WSM ligy. Karlovy Vary se totiž staly mistrem celé soutěže od extraligy je nyní dělí baráž. „To, co jsme dokázali, je také zásluhou fanoušků," hlásí Dávid Gríger.

Davide, vyhráli jste celou soutěž, jaké jsou vaše bezprostřední pocity?
Je to pěkný pocit, jelikož každý den člověk něco nevyhrává. Samozřejmě máme z úspěchu radost, ale nyní pro nás přichází nejdůležitější část sezony, kterou je baráž. O tu se snažíme celý rok a už se těšíme.

Slavii jste porazili 4:0 na zápasy, ale tak snadné to asi nebylo...
Všechny zápasy byly strašně těžké. Jak se Vsetínem, tak nyní se Slavií. Je dobře, že se nám podařilo obě série vyhrát 4:0. Pomůže nám to hlavně po psychické stránce, už jen proto, že jsme dokázali vyhrávat jak na domácí půdě, tak na ledě soupeře. Od pondělí se začínáme připravovat na nejdůležitější část.

Zápasy na Vsetíně jste sledoval pouze z tribuny, jak těžké bylo sledovat tým, kterému nemůžete pomoct?
Bylo to pro mě strašně těžké. Díval jsem se, jak kluci bojují o vítězství a kolikrát mě to až trhalo z tribuny. To je naštěstí za mnou. Pro nás je momentálně důležité vítězství nad Slavií. Budeme se chvíli radovat, ale čeká nás příprava na baráž, na kterou se chystáme celý rok.

Sledujete potenciální barážové soupeře?
Nějaký přehled máme. Tušíme, jaký bude vývoj v extralize a s kým se tedy potkáme. Čekáme ještě na soupeře z první ligy. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. My se musíme hlavně soustředit na sebe a naše výkony.

Do Edenu přijelo neskutečné množství karlovarských fanoušků...
Podpora našich fanoušků nás nakopla. Byl jich úplně plný sektor. Tlačili nás dopředu. Jsme za to opravdu rádi. Děkujeme jim za to, že přišli, podporovali nás. To, co jsme dokázali, je i jejich zásluha.

Díky za rozhovor!

Související články