HC Energie Karlovy Vary

Otakar Šik: Být v Áčku pro mě moc znamená

Patnáctý zápas za Áčko korunoval parádní brankou, kterou uzavřel skóre důležité barážové výhry na ledě Litvínova. Gól to byl pro čerstvě osmnáctiletého útočníka Otakara Šika navíc vůbec první v A-týmu. „Půjčku si brát nebudu, ale levné to asi nebude,“ tušil už, že ho nemine tučné zápisné v kabině.
Buď u toho s námi! Vstupenky na baráž o extraligu kupuj ONLINE

Třetí třetina byla krátce pro svém začátku, když se mladý forvard Energie prosmýkl mezi litvínovskými beky a parádně zavěsil pod břevno domácí branky. „Viděl jsem volný puk, nějak jsem do toho plácnul a naštěstí to tam spadlo. Záměr to úplně nebyl, vyplynulo to spíš ze situace,“ popsal svou premiérovou branku mezi muži Otakar Šik.

Karlovarský odchovanec se mohl prosadit už v předchozích zápasech, leč někdy chyběl i ten pověstný kousek štěstí. V Jihlavě zabránila gólové radosti Šika tyč. „Nebyl jsem z toho nějak nervózní. Samozřejmě, že vždycky když se dá gól, tak je velká radost,“ nedělal si hlavu z čekání na první zásah mladý forvard, ačkoliv by to mohlo být jinak. Mezi dorostenci i juniory totiž pravidelně bodoval.

Neměl třeba problém s adaptací na těžkou baráž poté, co už se pomalu chystal končit sezonu po vypadnutí se starším dorostem ve čtvrtfinále play-off? „Problém jsem s tím neměl. Tím, že už jsem za Áčko nastoupil dřív v sezoně, tak už jsem si zvykl. Je to akorát o něco rychlejší, ale jinak je to většinou stejné,“ porovnal rozličné soutěže mladík s desítkou na dresu.

Ten v letošní sezoně odehrál už na šest desítek zápasů. Od utkání dorostu, přes juniory a Áčko, až po ty reprezentační. „Fyzicky se cítím v pohodě. Tím, že jezdíme na zápasy den dopředu, je to pro nás lepší. Hodně nám to pomáhá,“ popsal Šik barážovou tradici karlovarského týmu.

Fyzičku reprezentačního útočníka pomáhá vylepšovat i jeho bratr Vojtěch, který působí v klubu jako kondiční kouč a mimo jiné dělá kapitána v druholigovém Sokolově. „S bráchou jsme spolu v létě hodně pracovali. Trénink mi do letošní sezony hodně pomohl,“ pochvaluje si rodinnou spolupráci.



Šik přitom už s dalším rozšířením svých letošních startů za A-tým příliš nepočítal. Minulý týden se připravoval s národním týmem do 18 let v Rokycanech na blížící se Mistrovství světa v Rusku. Okolnosti ale přivály mladého útočníka zpět do karlovarské kabiny.

„Když mi to v reprezentaci nevyšlo, byl jsem moc rád, že si ještě sezonu prodloužím. Moc už jsem s tím nepočítal, že bych si za Áčko ještě letos zahrál. Jsem ale moc rád, že tu můžu být. Hodně to pro mě znamená,“ uzavřel rozhovor mladík, který debutoval za A-tým Energie v listopadovém utkání proti Slavii.

Související články