HC Energie Karlovy Vary

Bednář po první nule: Je potřeba zůstat nohama na zemi

Páteční utkání v Liberci bylo prostě jeho! Kryl všech 35 střel, v sedmnácti letech si připsal první extraligovou nulu a vysloužil si tím druhý rozhovor během dvou utkání. Řeč je o karlovarském brankářském klenotu Janu Bednářovi.

Honzo, očekával bych radost z první extraligové nuly. Ale vy jste úplně v klidu...
(Úsměv)Je potřeba zůstat nohama na zemi. Já to neberu tak, že jsem nějaká brankářská hvězda. I nadále musím na sobě makat a dokazovat, že chytat umím. Z vychytané nuly ale samozřejmě radost mám.

V první třetině jste byl po palbou domácích,Michal Birner nastřelil dokonce tyč. Byla to ta štěstěna, kterou jste k první nule potřeboval?
Já jsem taky pak tu tyčku hezky pohladil (smích). Ne, vážně, občas k tomu to štěstí patří a mě těší, že bylo tentokrát na mé straně. Liberec byl v první třetině jasně lepší, ale ve zbytku utkání jsme se mu herně vyrovnali a nějaké extra šance jsem už řešit nemusel.

Chytal jste druhé utkání v řadě. Jak moc vás šance od trenérů potěšila?
My jsme byli s trenéry domluveni, že budu chytat na Spartě a v Liberci, takže jsem o tom více nepřemýšlel. Do obou utkání jsem šel s čistou hlavou a snažil se podat co nejlepší výkon.

Čím Vás Liberec nejvíce zaskočil?
Díkybohu nezaskočil, proto jsme vyhráli. Nejvíc jsme se připravovali na přesilové hry, které jsme, leckdy i se štěstím, zvládli. Celkově byla klíčová první třetina, kde nás soupeř přestřílel, ale nám se i tak podařilo jít do vedení.

Kdy Vám bylo v brance nejhůř?
Asi v první třetině. Tam hrál Liberec dvě přesilovky, zasypal nás množstvím střel. Na druhou stranu jsem se pořádně dostal do tempa, což mi asi jako většině brankářů vyhovuje. Navíc jsem nějaké střely chytil, což mi dodalo zdravé sebevědomí do zbytku zápasu.

Po první čtvrtině extraligy jste na čtvrtém místě. Co je Vaší největší devízou?
Hlavním faktorem našeho úspěchu je jednoznačně parta. Táhneme za jeden provaz, což je strašně důležité. Není tady jediný hráč, který by nezapadl do party nebo herního stylu. Zatím se nám herně i výsledkově daří a já doufám, že tomu tak bude i nadále.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 24.10.2019

V Liberci zatím nikdo nevyhrál, změní to Energie?