HC Energie Karlovy Vary

Beránek s Rachůnkem si vysloužili nominaci do národního týmu!

Na turnaj Karjala do finských Helsinek se s národním týmem vypraví hned dvojice karlovarských zástupců! Reprezentační dres obléknou energetici Ondřej Beránek s Tomášem Rachůnkem.

První zastávkou národního týmu v letošní sezoně bude tradičně turnaj Karjala, který bude hostit Hartwall Arena v hlavním městě Finska. Akce se bude konat od 7. listopadu do 11. listopadu tohoto roku.

Trenér Miloš Říhá nominoval hned dvojici energetiků - útočníky Ondřeje Beránka s Tomášem Rachůnkem.

Ondřej Beránek si reprezentační dres vyzkoušel poprvé vloni, když s týmem odletěl na Channel One Cup do Ruska. Mimo to dlouho živil naděje na start na mistrovství světa, v dubnu tohoto roku v rámci přípravných utkání s Německem dokonce vstřelil svůj premiérový gól.

Třiadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu se v dobrém světle ukazuje i letos. V šestnácti extraligových duelech nastřílel sedm branek a přidal čtyři asistence.

Tomáše Rachůnka čeká velký návrat na mezinárodní scénu, naposledy reprezentoval Česko v dubnu roku 2013. Celkem má za svou dosavadní kariéru na kontě jedenáct startů.

O pozvánku si karlovarský vousáč hlasitě řekl svými výkony v Tipsport extralize. Rachůnek je v tuto chvíli druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže s bilancí šestnáct zápasů a jednadvacet kanadských bodů (8+13).